Beteg gyerekeknek gyűjtöttek a pécsi tűzoltók

Plüssállatokat, hintát, mesekönyveket, ruhát – összesen 12 zsáknyi adományt gyűjtöttek össze a pécsi tűzoltók a Szemem Fénye Alapítvány számára. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai otthon már feleslegessé vált, de még jó állapotú holmikat szedtek össze, és ajándékoztak oda karácsony alkalmából a pécsi gyermekhospice háznak – olvasható az igazgatóság honlapján.

hirdetés

Egy idén áprilisban kötött együttműködési megállapodás alapján, a Szemem Fénye Alapítvány a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon és helyi szerveinél – összesen 5 helyszínen – is szervezhetett gyűjtést a beteg gyermekek kezelésének támogatására.

A helyszínen kihelyezett zsákokba bárki bedobhatja a hospice háznak szánt adományokat, melyeket az alapítvány Charity Shopjaiban értékesítenek, a bevételt pedig a ház működtetésére fordítják.

Karácsony közeledtével a tűzoltók is megtöltötték a kihelyezett zsákokat, amelyeket Salamon Anita tű. őrnagy, gazdasági igazgató-helyettes és dr. Sárkány Sándor tű. hadnagy, hivatalvezető adott át Gyura Barbara elnök részére a Dóri Házban.

Az elnök örömmel fogadta az Igazgatóság részéről érkező vezetőket, röviden ismertette az Alapítvány aktuális feladatait, majd bemutatta a Dóri Házat.

Ezt követően a vezetők átadták a ruhákkal, játékokkal és gyermekkönyvekkel megtöltött zsákokat.

[note note_color=”#b43d13″ text_color=”#fbf4f4″]A rászoruló családoknak is jutott

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai az Esztergár Lajos Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ számára is gyűjtöttek. A megyében összesen öt helyszínen gyűltek a ruhák, könyvek, játékok, amelyeket több zsákban azért vittek el a vezetők, hogy a rászoruló családok, gyerekek azt megkaphassák, ezzel is szebbé téve a karácsonyi ünnepüket.

Az adományokat az igazgatóság részéről Salamon Anita tű. őrnagy, gazdasági igazgatóhelyettes, és Dr. Sárkány Sándor tű. hadnagy, hivatalvezető adta át.

Az intézményben nagy örömmel és köszönettel fogadták a tűzoltók által összegyűjtött adományokat, amelyek elosztásáról az elkövetkezendő napokban fognak gondoskodni.[/note]