Beteg gyerekeknek szereztek örömet

A Veterán OT. Pécs Egyesület szervezésében került sor arra az élményterápiás napra szombaton, amelynek keretében a pécsi gyermekklinika kis betegeinek kínáltak szórakoztató programokat. Kollár Lajos professzor koordinálásával megszervezett eseményen a gyermekek és szüleik beülhettek a veterán autókba, Páva Zsolt polgármester pedig a városházán kalauzolta el a résztvevőket.

A Veteránautós Találkozó és Élményterápiás Nap keretében feledkezhettek el minden bajukról azok a kis betegek, akiknek egész napos elfoglaltságot szerveztek Kollár Lajos professzor felajánlása nyomán.

IMG_2393

A gyerekek és szüleik, hozzátartozóik a PTE Gyermekklinikáján szálltak a veterán autókba, hogy egy makettkiállítást útba ejtve megtekintsék a MÁV pécsi fűtőházát. Ezután az autók a Széchenyi térre vonultak, majd a gyermekeket Páva Zsolt polgármester kalauzolta el a városházán, bemutatva egyebek mellett a közgyűlés termét és saját irodáját is. A kis betegek és szüleik számára azt is lehetővé tették, hogy felmenjenek a városháza tornyába, s gyönyörködhessenek a kilátásban.

A program ezzel még nem ért véget, a kicsiket a Mecsek oldalában található Hotel Therápiában is kényeztették, majd egy kiadós ebéddel várták őket a Szent György Fogadóban.