Jönnek klottgatyás zsaruk Pécsre

Tavasztól bringán száguldoznak már a pécsi rendőrök is. A fővárosban már beváltak, most nálunk is bevetik őket. Két keréken forró nadrágban, gumibottal.

hirdetés

Több gyalogos és kerékpáros rendőr lesz az utcákon, így javulhat az emberek biztonságérzete – jelentette ki nemrégiben Pintér Sándor belügyminiszter. A szavakat tettek követték, s a fővárosban már a nyáron fel is tűntek a kerekező zsaruk; kisvártatva nemcsak a történelmi városnegyedekben, de a külsőbb kerületekben is megjelentek.

A 130 ezer forintos bringákon hajtó egyenruhásoktól szokásos feladataik elvégzése mellett azt is elvárták, hogy útbaigazítsák a turistákat, kerékpárjaikkal gyalogos társaiknál gyorsabban érjenek egy-egy problémás esethez, nem utolsó sorban óvják a kerékpárutakat a parkoló autóktól.

– A tervek szerint Pécsen is lesz hasonló szolgálat, várhatóan tavasztól, a Készenléti Rendőrség és a Pécsi Rendőrkapitányság együttműködésben. Jelenleg dolgozunk a program itteni megvalósításán – mondta lapunknak Korontos Zoltán Pécs rendőrkapitánya.

Hhozzátette, nekik is új lesz ez, hiszen korábban kerékpáros rendőr nem dolgozott a városban.

– Ha a Készenléti Rendőrség megkapja az eszközöket, ellátják felszereléssel, ruházattal a kollégákat, s felkészítik őket, akkor közösen kialakítjuk a járőr-útvonalterveket – tette hozzá a kapitány.

Az állomány a Pécsi Rendőrkapitányságnak alárendelve dolgozhat majd, azaz attól kaphat szakmai iránymutatásokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatától megtudtuk, hogy a program előkészítés alatt áll, jelenleg a végrehajtás részleteit dolgozzák ki.

  • Kosaras

    Semmi vicces nincs ebben, csak ne nézzenek félre mint a mostaniak ha renitens trágár hangoskodó elemek üvöltöznek a belvárosban.

  • belvárosi

    Előbb bicikliutak kellenének….

  • Arnold

    Ez vicces lesz!