Biciklivel Leonardoért

Különleges eszközt vetett be a pécsi Janus Pannonius Múzeum a Leonardo-kiállítás népszerűsítésére. A minden idők legnagyobb Leonardo-tárlatát négykerekű mozgó bicikliken hirdetik a szervezők. A bicilight kampány az ország tizenegy városában 2014. július elsejétől augusztus 4-ig tart.

hirdetés


A bicilight kampány különlegessége, hogy a kerékpárhoz hasonló négykerekű járműveket Leonardo da Vinci repülő embere mintájára tervezték. A nyári turistaszezont kihasználva a kiállítást hirdető mozgó plakát eljut a Pécshez közeli legnépszerűbb üdülővárosokba (Balatonlelle, Keszthely, Siófok, Balatonboglár, Balatonalmádi, Gárdony, Velence, Agárd és Harkány), valamint Veszprémbe és Budapest belvárosába. A két különleges bicikli ezekben a városokban egy-egy napig közlekedik az utcákon, és hívja fel a kiállításra az arra járók figyelmét.

A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo-kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, amely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát, valamint betekintést enged Leonardo rajzaiba és kézirataiba.