Bírák elé kerülnek a pécsi kistermelők borai

Sok kitermelő, hobbiborász indult a Pécsi Borvidék és Baranya megye kistermelőinek idei borversenyén: csaknem kétszáz mintát bírálnak el pénteken.

hirdetés

Ismét megtartják a Pécsi Borvidék és Baranya megye kistermelőinek közös borversenyét Pécsen, a bírálatra pénteken reggel kilenc órától kerül sor a Nevelési Központban. Az Apáczai ÁMK Művelődési Háza és a Pécs és Környéke Szőlészek-Borászok Kertbarát Köre-Bacchus Borklub közös szervezésében létrejövő verseny különlegessége, hogy csak kistermelők, hobbiborászok nedűit várták, profi pincészetek, üzleti vállalkozások nem nevezhettek.

bor2

Mint megtudtuk, igencsak nagy volt az érdeklődés a kistermelők részéről, hiszen összesen 188 borminta érkezett be Pécsről és a környékről. A bírálat pénteken egész nap folyik, összesen hat szakavatott zsűri értékeli a nemes nedűket, majd a legjobbak egy “csúcszsűri” elé kerülnek. A bírálóbizottság elnöke Hárs Tibor, a Pécsi Borvidék elnöke lesz.

Arra, hogy a nagyközönség számára is kiderüljön, kik lettek a legjobbak, még egy kicsit várni kell: a zárógálát április 21-én 17 órakor tartják az Apáczai ÁMK Művelődési Házának színháztermében, az elnyert díjakat, okleveleket itt adják át ünnepélyesen.