Köpködött és üvöltözött a gyilkos

Miután jogerősen 13 évre ítélték, kiakadt, és a bíró felé köpött a tinilány gyilkosa. Kovács Dániel az utolsó szó jogán arra kérte a Pécsi Ítélőtábla bíráját, hogy 10 évre csökkentsék az ítéletet. A bíró a kérésnek nem tett eleget, ekkor kezdett szitkozódni és köpködni az elítélt.

hirdetés

Sem megbánás, sem megtörtség nyomai nem látszottak azon a 20 éves férfin, aki két évvel ezelőtt agyonverte barátnőjét, mert az nem akart vele járni. A lány testét a volt Hard Rock Café helyén találták meg. A gyilkos az utolsó szó jogán csupán annyit mondott: „Az ítélet nagyon sok, amikor más feldarabolásért kap 15 évet, én meg sima emberölésért kapok 13-at, hát ez nagyon sok”.

Ezután a bíróság visszavonult tanácskozni, s miután visszajöttek, helybenhagyták a Pécsi Törvényszék elsőfokú ítéletét, azaz a 13 éves szabadságvesztést. A fiú ekkor kezdett igazán bedühödni, és arrogáns lenni. A Makai Lajos vezette tanács felszólította, hogy viselkedjen, de az indoklást már nem tudta végigmondani a bíró. A gyilkos kiabálni és köpködni kezdett. A tárgyalóban ezután megbilincselték Kovács Dánielt és kivezették. Az indoklást az elítélt nélkül fejezték be.

A fiatalember több mint két éve várt az ítéletre. 2010 szeptemberében verte agyon barátnőjét, mert a lány szakított vele. A korábban gyermekotthonban nevelkedő Dániel 2010 elején jött össze a mindössze 15 éves, középiskolás lánnyal. A barátnője gyakran elszökött otthonról, találkozgatott a fiúval, egy belvároshoz közeli, hajléktalanok és szipusok által látogatott, lakatlan épületbe is rendszeresen bejártak szeretkezni.

A fiatalember és a lány kapcsolata idővel megromlott. Gyakran veszekedtek, a féltékennyé váló férfi többször megverte a lányt, amelynek látható jelei lettek. Sőt, meg is fenyegette, hogy ha megcsalja vagy elhagyja, akkor megöli, és magával is végez.

A lány 2010 szeptember elején elhatározta: változtat az életén, rendesen jár iskolába, és elhagyja a barátját. Szeptember 6-án találkoztak, megbeszélték, hogy a lakatlan épületben egy utolsót szeretkeznek. Amikor az aktus után a lány elmondta, van egy másik kapcsolata, és tényleg szakítani akar, a férfi fojtogatni kezdte, a fejét pedig többször egy fadobogóba verte.

A lány a helyszínen belehalt a verésbe, Dániel pedig fogta volt barátnője táskáját, és lelépett. A lány holttestét rövid időn belül megtalálták, a férfit pedig elfogták a zsaruk.

Kovács Dániel a bántalmazást ugyan elismerte, de azt végig tagadta, hogy meg akarta ölni szerelmét.

 

MEGOSZTÁS
Előző cikkÖlelést árul
Következő cikkBorászok figyelem!