Biztonságban játszhatnak a pécsi apróságok

A Mandulás után most a belvárosi Eszperantó Parknál is javítás történt. A Hunyadi és a Papnövelde utca sarkán található játszótéren kicserélték a veszélyes, elkorhadt elemeket.

hirdetés

A belvárosi gyerekek egyik kedvence a nyáron is mindig árnyékot adó Eszperantó Park. Az 1966-ban kialakított területet még a 22. Nemzetközi Eszperantó Ifjúsági Kongresszus tiszteletére hozták létre. Nevét is innen kapta. Mára azonban igazi gyerekparadicsommá vált.

Van itt fa vonat, csúszda, hinta, homokozó és ivókút is

Bár a kerítéssel körbehatárolt játszó nem épp a legnagyobbak közé tartozik, ennek ellenére többféle játék is megtalálható benne. Nagy előnye pedig, hogy a teret a bölcsis és óvodás korú gyerekek számára alakították ki.

Az elkorhadt, régi veszélyes fagerendák helyére újak kerültek

Gondozottsága ellenére sok helyen elkorhadtak a faelemek, fatámfalak, amelyek a kicsikre nézve is veszélyesek voltak.

Bár a hatalmas vihar nyomai még látszanak a parkban, már nem kell félteni a gyereket a veszélyes és rozsdás szögektől, fagerendáktól
A viharok után a városüzemeltetési osztály körbejárja ezeket a parkokat, és ahol szükséges, ott megtisztítják a területet.

Nemrég a Mandulásban található játszótérhez hasonlóan kicserélték és teljesen új faelemekkel pótolták a veszélyes darabokat.

Nincs egy hónapja, hogy beszámoltunk a Mecseken található Mandulás játszótér felújításáról. Ott padokat is kihelyeztek, illetve megjavították a nem működő körhintát.

A Mandulásban egy hónapja padokat és játékelemeket is kicseréltek

A parkerdőben található játszótereket – ugyanúgy, ahogy a városban másutt is –, hetente, illetve havonta ellenőrzik, a hibákat folyamatosan javítják, amennyiben szükséges, cserélik az elemeket, eszközöket.

Ha még nem jártál az Eszperantó Parkban, itt megnézheted egy körpanoráma-képen!