Növényeket kapott az új körfogalom

Évtizedek óta problémát jelentett a Keszüi – Megyeri – Nagy Imre úti csomópont forgalomirányítási rendszerének hiánya. A város egy piaci szereplővel építtette meg itt az új, akadálymentes körforgalmat. A növényesítést a Biokom Kft. vállalta. Pénteken a városatyák is segítettek az ültetésben.

A kertvárosi kiserdő mellett épülő áruház tulajdonosa vállalta a körforgalom megépítését, amelyet lassan száz százalékos állapotba hoz. Ez közel 40 millió forintba került a vállalkozónak, aki folyamatosan egyeztetett az önkormányzattal. A közös partnerség eredményeként készült el a kertvárosi kereszteződés.

– Rosszat építeni nem szabad. Ha egy önkormányzatnak nincs pénze, akkor várjon, takarékoskodjon, amíg olyan beruházást nem tud tető alá hozni, ami műszakilag is, szakmailag is és esztétikailag is jó – mondta Csizi Péter, Pécs alpolgármestere. – Örülök annak, hogy ez nemcsak egy szimpla körforgalom, hanem teljes egészében akadálymentes, ráadásul tetszetős is – tette hozzá.

A talaj tereprendezési munkáit, valamint a növénytervezést, beszerzést és kiültetést a városi tulajdonú Biokom Kft. vállalta. Pénteken a városvezetők is segítettek a munkában. Csizi Péter mellett Páva Zsolt polgármester is ültette a zöldet.

Csizi és Páva is kertészkedett kicsit a körforgalomnál

– A körforgalmakban mindig kiemelt hangsúlyt kap a forgalomtechnikai szempont. Ennek megfelelően itt is alacsony növényeket választottunk, hogy az minden esetben jól belátható maradjon – Magyarázta Nagy Ervin, a Biokom Kft. köz- és zöldterület fenntartási részlegvezetője.

Nagy Ervin hozzátette: fontos, hogy minél kisebb fenntartási költség terhelje a területet a későbbiekben, ezért inkább szárazságtűrő, strapabíró növényeket vállaltak, amelyek a téli mínuszokat és a nyári kánikulában a napsütést is bírják.

Mivel a fásításhoz még korán van, október közepe felé várható, hogy szárazság- és várostűrő fákat telepítenek a körforgalomhoz. A Biokom Kft. munkatársai kisebb hársfajtákat választottak, de néhány berkenye és galagonya is kerül a Megyeri úti szakaszra.

hirdetés

Hirdetés

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. az az igekötő tényleg nem stimmel, ott a beszálltnál.. nem leszállt valami magánjetről? :DDD

  2. Örömmel látom, hogy Csizi elvtárs, mint a varjak tudora, a közlekedés doktora, most már a kertészet szakértője címet is viselő. Olyan jó, hogy ilyen sokrétű vezetőink vannak, nem is sajnálom tőle a havi 2 milliós keresetet!

  3. A címben tök jó:
    ” Még Páva is beszállt ” érted a páva is beszállt 🙂 🙂
    Hát ez marha jó 🙂

  4. Ervin bátyó,a hársfa mióta szárazságtűrő!De egy körforgalom átlátható legyen.

Comments are closed.