Bocsánatot kér, de nem mond le

Nem mond le képviselői mandátumáról Fodor Ibolya – közölte az önkormányzati választáson az egyik kertvárosi körzetből a közgyűlésbe jutó politikus. A Fidesz frakciójából kilépett politikus most bocsánatot kér a tüntetőktől. 

hirdetés

Az elmúlt hetekben több botrányos ügy kapcsán került a középpontba a pécsi önkormányzati képviselő, aki először egy, a kormányellenes tüntetések kapcsán tett Facebook-bejegyzéssel hívta fel a figyelmet magára, majd pedig az is kiderült róla, hogy a volt férje büntető perében bűnsegédként felfüggesztett börtönre ítélték. A politikus a FideszKDNP-frakció tagja volt keddig, ám kilépett a képviselőcsoportból, amely arra szólította fel, hogy mondjon le mandátumáról, mondván a “tisztesség és a becsület” ezt kívánja.

Fodor Ibolya kedden lapunktól értesült az újabb fejleményről, ám akkor nem kívánt nyilatkozni. Szerdán azonban közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy nem mond le mandátumáról, mert szolgálni szeretné a választóit, és “bizonyítani, hogy kiérdemeltem a bizalmukat”. Hozzátette azt is, hogy a KÉK Egyesületben betöltött elnöki posztjáról viszont lemond, mert nem akarja, hogy a szervezet a személyén keresztül politikai támadások célpontja legyen.

A korábbi tüntetések kapcsán tett kijelentéséről pedig azt  írta, hogy  bocsánatot kér azoktól, akik hittel mentek demonstrálni, mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani.

 

[box title=”Fodor Ibolya sajtóközleménye”]

“Azokra a pártok által kiadott sajtóközleményekre szeretnék válaszolni, amelyek a mandátumom visszaadására szólítanak fel. Kezdeném az elhamarkodott facebook bejegyzéssel: Kezdő politikusként nem gondoltam, hogy ekkora visszhangja lesz, hiszen barátaim ismerőseim között osztottam meg, nem volt nyilvános. Azt tanácsolták hallgassak, de rossz döntés volt. Bocsánatot kell kérnem azoktól, akik hittel mentek demonstrálni, hisz mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani.  A 13 évvel ezelőtti ügyemről:Nem gondoltam, hogy idáig fajul a dolog, hisz szinte mindenki tudott róla,és ennek ellenére megválasztottak. A síromig nem hordozhatom ezt a batyut. Ember vagyok, és a törvény értelmében büntetlen előéletű! A lemondásomról: Egy képviselői mandátum nagyon komoly dolog. Sokat, és sokan dolgoztunk érte, megfontolt közös döntést kellett hozni. Egyelőre nem mondok le a mandátumomról. Szolgálni szeretném a választóimat, és dolgozni a körzetért, bizonyítani, hogy kiérdemeltem a bizalmukat. Ellenben miután nevem összenőtt a KÉK egyesület nevével, alapítója, megálmodója vagyok, összehívom a közgyűlést, és lemondok elnöki tisztségemről, hogy ez a civil szervezet, amely annyira a szívemhez nőt, aki annyit tesz Kertvárosért, a rászorultakért, a gyermekekért ne lehessen személyemen keresztül politikai támadások célpontja. Pécs. 2014. 12.10. Tisztelettel: Fodor Ibolya”[/box]