Megszökött a bölcsiből

Eltűnt nemrég egy négyéves gyerek az Apáczai Csere János Nevelési Központ bölcsődéjéből. Utóbb kiderült, a kisfiú döntött úgy, meglép, valaki pedig hazakísérte. Most a rendőrség nyomoz.

hirdetés

Állítólag csak fél percre hagyták felügyelet nélkül azt a bölcsődés kisfiút, aki a közelmúltban tűnt el, s ment haza. A találékony gyerek pillanatok alatt játszotta ki a rá vigyázó dadusokat és használta ki a helyzetet. A csoport szobájából, majd az intézmény körbekerített kertjéből is gond nélkül, észrevétlenül kijutott.

böli2

A csoportban információink szerint 4-5 gyerek lehetett, akikre két dadus vigyázott. Míg az egyiket a mosdóba kísérték, másikat pedig a cipőjéért, meglépett a négyéves fiú.

Úgy tudjuk, a gyerek a többszörösen is bebiztosított intézményből azért tudott meglépni, mert amíg az ételszállítók pakolták az ebédet, nyitva maradt a kapu.

böli1

A szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kisfiú a család egyik ismerősével futott össze az utcán, aki azonnal haza is vitte. A kétségbeesett dadusokat már a szülők értesítették, hogy a gyerek hazaért és jól van.

A történtekkel összefüggésben a városi önkormányzat Kisgyermek Szociális Intézményeinek igazgatósága tett feljelentést, a büntetőeljárás kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen folyik.

Időközben felülvizsgálták a kapuk, bejáratok állapotát Pécs összes bölcsődéjében.