Borközpont lesz a pécsi belváros

Megnyitotta kapuit az egykori szép emlékű McDonald’s helyén lévő vendéglátóegység egyik része. A volt gyorsétterem helyén lévő helyiséget ugyanis két részre osztották. A Murphy’s Pubot pedig már pakolják. 

hirdetés

A volt McDonald’s helyén nyíló helyet ugyan két különböző társaság üzemelteti majd, de mindkettő a bor- és a kávéfogyasztáshoz kapcsolódó magaskultúra meghonosítását szeretné elérni. Így lesz az egység kávéház, borbár és borszaküzlet is egyben.

Sámson Gergely, a borszaküzlet vezetője elmondta, hogy a Bortársaság egy több mint húsz éve működő borkereskedő cég, amely kis- és nagykereskedelemmel is foglalkozik, s számos üzletet üzemeltet a fővárosban és az ország különböző részein.

– Elég jól bejáratott hálózatunk van, de szükségét éreztük annak, hogy Pécsen is nyissunk egy üzletet egy ilyen impozáns helyen. Szerintem az egyik legnagyobb és legszebb boltunk nyílik a pécsi belvárosban – fogalmazott a szakember, aki szerint lesz kereslet Pécsen a minőségi borkultúrára, ezért is mertek belevágni ebbe a projektbe.

bortársaság03

Szintén a pécsiek borszeretetére apellál a Széchenyi téren – Matyi Dezső korábbi boltjának helyén – nemrég megnyílt másik szaküzlet is. A Borháló nevű társaság által üzemeltetett kereskedésben szintén minőségi borokat vásárolhatnak a betérők. Király utcában pedig a Palatinus szálló alsó szintjén – egy különleges csemegeboltban – is vásárolhatunk kiváló borokat.   Úgy tűnik tehát, hogy egyre több helyen hódolhatunk a borok iránti szenvedélyünknek Pécsen.

Az egyelőre azonban kérdés, hogy az önkormányzatnak közel 40 millió forinttal tartozó és októberben bezárt Murphy’s Pub helyén mi lesz, az ingatlanból ugyanis csak a minap kezdték elhordani a benti bútorzatot is. A létesítményt bérlő cég továbbra sem fizetett a városnak.