Bőséges a baranyai nyáritábor-kínálat

Nyáron, amikor nincs iskola, fogós kérdés, hogy hol töltsék napjaikat a gyerkőcök. A családi nyaralások idején és a nagyszülők áldásos gondviselő tevékenységén kívül ott vannak a nyári táborok. Kicsit mélyebbre kell nyúlni a zsebünkbe (főleg több gyerek esetén), de a jó szórakozás garantált.

hirdetés

Bemutatunk Pécs környéki többnapos táborokat, ahol a ifjak biztosan jól érzik majd magukat, szállást kapnak és bő ellátást, ráadásul rengeteg programban vehetnek részt. A szülők így egy  kicsit fel is lélegezhetnek otthon.

Hosszúhetényben megelevenedik a múlt az iskolások számára. Az Őseink nyomában tábor elhozza az ősmagyar mondavilágot, regéket, népművészetet játékos módon, vetélkedőkkel és kézműves programokkal. A táborozók megismerhetik a magyar ősi hitvilág összes alakját, mitikus állatait. A programok öt napon keresztül zajlanak, minden este tábortűzzel búcsúztatják az iskolások a napot. A július közepi tábort a Hétágfa Egyesület szervezi, a hosszúhetényi Zengőszív Jurtafaluban.

Bővebb infók itt.

nyári tábor sátor
Az “ottalvós” táborok a legizgalmasabbak a gyerekek számára

Orfűn a Rosszcsonti Horgásztábor július közepétől egy héten át (hétfőtől szombatig) szórakoztatja a táborozó 10-18 éves fiatalokat. Nevéhez hűen minden nap horgászni lehet a két közeli orfűi tóban. Foci, csocsó, tollaslabda, pingpong, úszás és még számos egyéb lehetőség van arra, hogy mindenki levezethesse fölös energiáit. Az estére kifulladt fiúk-lányok pedig 4 és 6 fős szobákban térhetnek nyugovóra.

Akit érdekel a tábor, itt találja a részleteket!

Kétféle „programcsomag” közül is választhatnak a Szentkatalinban táborozó kisiskolások. Az Élménytáborban számháború, íjászkodás, túrázások, kincskeresés várja a jelentkezőket, a Népi Gyógyász ifjúsági táborban pedig a természet értékeivel, növényeivel, virágaival ismerkednek a gyerekek. A természetgyógyászok aztán szappan- és gyógyteakészítéssel, gyógynövényekkel, a betegségmegelőzés módjaival foglalkoznak egy héten keresztül.

A leendő gyógyszerészek itt tájékozódhatnak.

gyermektábor3
Az egy témára épülő táborok mindig nagyon ötletdúsak

Bükkösdön egy egészen speciális tábor várja a 12-18 éveseket. Az Ökoparkban Körtvélyesi László fotóművész ismerteti a táborozókkal a fényképészet csínját-bínját. Az idilli környezetben pedig bőven akad mit lekattintani! A program a „Hajolj közelebb, ismerj meg, vigyél magaddal” mottót kapta, jelezvén, a tábor fő célja a környezet megismerése, közelebb hozása a fiatalokhoz.

Ha érdekel a fotóstábor, ide kattints!

Ha nyári táborokról beszélünk, Óbánya mint helyszín sosem maradhat ki, hiszen a baranyai festői szépségű falucska még a legkisebbeket is elbűvöli. Most a 7-15 évesek számára indul Indiántábor, ahol a szervezők kézműves-foglalkozásokkal – fafaragás, maszkkészítés, nemezelés stb. – és természetjárással várják a gyerekeket. Az indiánokhoz hűen itt sem maradhat el az esti tábortűz. A szervező indiánok tábor három turnusban, júliustól augusztusig látják vendégül az ifjakat.

Akit érdekel a tábor, ezen a linken talál bővebb infót.

A lovak kapják a főszerepet a Rácz tanya nyári táborában. A résztvevők tetőtől talpig megismerhetik a lovakat, gondozásukat, a tanyasi életformát. Persze nem csak a lovaglásból, lovas programokból áll a nap: egy abaligeti kirándulás is tervbe van véve, ügyességi kötélpályák, társasjátékok, pingpongasztalok, csocsó szórakoztatják a gyerekeket. Június végétől augusztus közepéig, 20 fős csoportokban indulnak a programok!

A lovastábor után itt lehet érdeklődni.