Bosszankodnak az autósok

Rengeteg autós panaszkodott arra, hogy nem működnek a jelzőlámpák két rendkívül frekventált helyen található útkereszteződésben. Mindkét csomópont sok bosszúságot okozhat a vezetőknek, hiszen többsávos útszakaszokról van szó, jelentős gyalogosforgalommal. Utánajártunk, hogy mikorra várható megoldás. 

hirdetés

A nyári szünidő alatt több gyermekbaleset történik, mint az év többi részében, hiszen ilyenkor sokkal több kisiskolás közlekedik a városban, ráadásul a hőség miatt sokszor a sofőrök is figyelmetlenek. Ezért is hatalmas probléma, amikor két forgalmas (többsávos) útkereszteződésben sem működnek a jelzőlámpák.

Pécs Pláza

Nagyjából három hete nem működnek a közlekedési lámpák a Pécs Plázánál, a Megyeri út és a Móra Ferenc utca kereszteződésénél. A Biokom Kft. tájékoztatása szerint egy villám csapott Pécs egyik legrégebbi jelzőlámpájába, amelynek minden része javíthatatlanul károsodott: elektronikája és programozása is tönkrement, így szó sem lehet a javításról. Az új jelzőlámpa programozását vidéki szakemberek végzik, így az várhatóan jövő hétre készül el.

József Attila utca és Rét utca csomópontja

A másik említett csomópont a 6-os számú főút (József Attila utca) és a Rét utca kereszteződésénél található. Itt gázvezeték hibaelhárítási munkák miatt zártak le a munkások mindkét irányból 1-1 forgalmi sávot 14-én, mert a burkolatot a közműtulajdonos felbontotta. Ez  kezdetben csak kisebb fennakadásokat okozott, azonban 21-én reggel már hosszabb útszakaszon is jelentős torlódás alakult ki. A problémát pedig úgy oldották meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. emberei, hogy a jelzőlámpát sárga villogó üzemmódra állították.

A burkolat helyreállítása a hétvégén megtörtént, így a fogalomirányítást hétfőn a forgalomkorlátozás megszüntetését követően, 9 órakor visszakapcsolták a szakemberek.

 • innye-binnye

  Mióta foglalkozik ez a másik cég a közlekedési lámpákkal?

 • Huu

  Amióta egy vidéki budapesti cég foglalkozik a lámpákkal 20 000ft-os órabérért azóta nem egyszerű a javítás. A régi helyi cég miért nem volt jó vajon?

 • Kerekecske gombocska

  Hát nem semmi ez a XXI. században, hiszen ilyen munkanélküliség mellett azt kéne gondolni, hogy akinek a munkáját megfizetik, legalább azok igyekeznek, nehogy elveszítsék a helyüket,

 • innye-binnye

  Ha pécsi szakemberek végeznék a közlekedési lámpák minden dolgát, akkor talán simábban menne. Nagyon régóta autózom, de amióta átkerült a vidéki polgihoz és csapatához ez a lámpa dolog, azóta rengeteg probléma van a városban közlekedési lámpa ügyileg is!
  Viszont nem értem ezt a programozás dolgot. Amilyen nagy már a tudomány, miért ilyen lassú ez a programozás????????????

  A programozóba is villám csapott talán? Így érthető lenne, hisz őt is újra kéne gyártani!