Botrányos posztja miatt nem lesz ott az Eb-n a pécsi olimpiai bajnok

A pécsi olimpikonoknak nagyon nem jött be tavaly a Távol-Kelet.

hirdetés
Uránia Mozi

Kenderesi Tamás, a PSN Zrt. olimpiai bronzérmes, válogatott úszója tavaly a világbajnokság idején egy bárban rácsapott egy nő fenekére Dél-Koreában, amiből hatalmas botrány lett. Más jellegű, talán kisebb sajtóvisszhangot, de komolyabb következményeket eredményező ügy lett abból, hogy Burján Csaba olimpiai aranyérmes pécsi rövidpályás gyorskorcsolyázó, szintén a PSN sportolója tavaly év végén egy kínai repülőtéren posztolt egyet Instagram-oldalára. A hatalmas tömeg okozta várakozás miatt frusztrált sportoló egy fotót posztolt azzal a felirattal, hogy “fucking China”.

Ez sok szempontból nem volt jó ötlet, például azért, mert a szövetségi kapitány kínai, aki az eset után rögtön le is mondott, amit aztán a szövetség nem fogadott el. Neki tehát nem kellett mennie, Burján viszont azóta nem edzett együtt a válogatottal. A Szabad Pécs vette észre a Nemzeti Sport oldalán a hírt, amely szerint Burján biztosan nem lesz ott a rövidesen kezdődő debreceni Európa-bajnokságon.

„Burján Csaba a fegyelmi eljárás megindításától kezdve nem látogathatta a válogatott edzéseit, így bár azt nem tudhatjuk, hogy a grémium végül milyen döntést hoz az ügyében, az kijelenthető, hogy az olimpiai bajnok nem indul a debreceni kontinensviadalon” – jelentette ki Telegdi Attila, a MOKSZ gyorskorcsolya-ágazatának sportigazgatója az NSO szerint.

Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója lapunknak adott interjújában már megemlítette, úgy tudja, Burján Csaba ügye nem fog lezárulni egy egyszerű büntetéssel.

hirdetés
Uránia Mozi