Bővítene a pécsi meglepetésgyár

A harmincöt fős indulás után tavaly februárra már 70, idén év elejére pedig stabilan 140-150 embernek tud munkát adni a szekszárdi székhelyű Emberekért Közhasznú Nkft. Pécs első ipari parkjában. A cég további bővítene, mert már ki is nőtte a meglévő ingatlant.

hirdetés

Mint arról egy évvel ezelőtt beszámoltunk, Pécsen állítják össze a népszerű, meglepetéseket rejtő (köztudottan a népszerű Kinder-) csokitojásokat. Az „Emberekért” a régi ipari parkba költözött be még 2013 novemberében és szinte kizárólag megváltozott munkaképességűeknek kínál álláslehetőséget. Nagy Károly ügyvezető szerint egyértelműen pozitívak az eddigi tapasztalataik, ezért vizsgálják a bővítés lehetőségét.

Kinder-tojás gyár
Összeállítják az apró elemeket

– A kezdetek óta folyamatosan fejlődtünk, az üzemet bővítettük, s raktározási célra már egy másik ingatlant kellett bérelnünk. Továbbra is csokitojások műanyag alkatrészeit gyártjuk, de rugalmasak vagyunk. Ha lesz igény a megrendelők részéről, akkor új tevékenységet is vállalunk – közölte lapunkkal a vezető.

kinder tojás gyár1

Nagy Károly kitért arra, hogy mivel elérték az üzem teljes kapacitását, rövid távon biztosan nem tudnak több embernek munkát adni.

– Éppen ezért vizsgáljuk az üzem nagyobb helyiségbe való költöztetésének lehetőségét a foglalkoztatás bővítése és a raktározási lehetőségek optimalizálása miatt. Több megoldás is felmerült, de a döntés megszületéséig erről nem tudunk pontosan nyilatkozni – így Nagy Károly.

 

Itt készítik a Kinder-figurákat is
Itt készítik a figurákat is

Az ipari parkot üzemeltető Pécs Holding egyébként igyekszik megtalálni a megoldást, mint azt Barna Béla vezérigazgató lapunknak korábban elmondta, az elkövetkezendő időszakban a megnőtt igények miatt új üzemcsarnokok építését tervezik. Ezek tervezésénél kiemelt figyelmet fordítanak majd az esélyegyenlőségi szempontokra. Terveik szerint az egyik megépítendő csarnokba 250-300 fő is tud majd dolgozni, lehet, hogy éppen az Emberekért üzeme lesz ez.