Brutális pécsi közlekedés

Nincs mese, Pécs a kihívások városa, és ezt sokan így gondolják vezetés közben is, ezért versenypályának használják a város útjait. Egy busz belső kamerája azonban mindent rögzített. 

hirdetés

Feltehetően egy pécsi sofőr által összeállított videón van minden: körforgalomba bezúgó autós, jópofa mamika, aki tilosban parkol az út közepén, bömössel piroson át, kerékpárosok szintén tilosban Kertvárosban, szirénázó mentő követése és így tovább.


A videónak egyszerű címet adtak Karinthy Frigyes után szabadon: Így közlekedtek ti…

 • Óregmotoros

  Tóbmint. 40. eve. Vezeetek nekem csak egy szuzukimvan sajnos.
  amárkásab. Kocsikal ugy kózlekednek, hogy index nélkól. váltanaksavot
  Példaul kórforgalómban. Necsinájátok jóemberek. Kószónó’m

  Egy. Fraajvezetó. Továbi balesetmentes

  Kózlekedést.

 • noé

  Mennyetek pécs vasasra ott semmijen szabály nincs 😀

 • DR E

  Szerintem ezek nagyon is jol közlekednek ezek kis bakik!
  Menj el Romániába vagy Szlovákiába ott ehez képest horror van! 🙂

 • Logikus

  Nem csak ezekkel van baj, nézzük csak meg: sok autón “nincs irányjelző”, minek azt használni? Azt hiszik sokan, hogy ha már van egy jobb autójuk,(bocs!) akkor a kresz rájuk nem vonatkozik és ezt gyakran megtapasztalom! De szinte általános az is, hogy egy kisméretű autóval úgy áll meg, hogy három autó helyét foglalja el és ez általában a nőkre jellemző, persze a másik nem sem panaszkodhat. Ezt is taníthatnák a tanfolyamokon, mert úgy látszik magától ez a sok idióta nem jön rá, hogy nem csak ő számít. Ilyen minimális figyelmesség sincs az emberekben sajnos! És valóban némelyek nagyon ráérnek, úgy mennek a belső sávban (és gyakran a két sáv között) mint ha csak ők lennének az úton, abszolúte nem érdekli, hogy a másik esetleg haladna a megengedett sebességgel és szinte érzékelhető, hogy némelyek reakciója mennyire kiszámíthatatlan. Teljesen egyetértek “S” véleményével. Az udvariasság ma már nem menő, minél bunkóbb valaki annál “magasabb fejtartással” jár!

 • mind1

  Én elvenném a vezetők 50, 60- 70 %- ának a jogosítványát..

 • Névtelen

  Egyetértek S-el…Én is szeretek haladni, ha A-ból B-be megyek és annyi töketlen, bamba, balfasz sofőr mint Pécsett kevés helyen fellelhető. Kérdem én miért kell mindenkinek jogsit adni? Aki nem lendületes, tompa, aki görcsös, fél, gyök 2-vel tud csak menni az nem az utakra való, ott a kiváló tömegközlekedés, ajánlom! Az ilyen csírákat fel kéne küldeni Pestre kicsit, ott vezetgessen kicsit így – “megeszik” 🙂 Egy napot adok neki és letesz az egészről…de Pécs a tötymörgés hazája, éljen a nyugdíjas tempó! :/

 • Boximiki

  Ha kitakarod a rendszámot akkor a bunkó (aki arra számít,hogy TE megoldod.) virágos gallyá változik ?

 • 8. kutas

  “akik szerint a legnagyobb probléma, amit a videó felvetett, az a ki nem takart rendszámtáblák jelenléte a felvételeken”

  Szerintem senki nem mondta, hogy az a legnagyobb probléma. De a törvényeket be kéne tartani. Vagy szerinted nem? És mielőtt rákezdesz a “de hát ők is” szövegre: akkor is be kell tartani, ha a másik bunkó. Tegyük fel, találkozunk az utcán: te épp eldobsz egy csikket, én meg jól beléd rúgok. A bíróság engem nem fog felmenteni a testi sértés vádja alól, amiért te bunkó voltál és szemeteltél.

  Remélem, érted.

 • 8. kutas

  “Az emberek vezetési kultúrája az a saját kulturális színvonaluk tükörképe!”

  Ezt így egy az egyben kijelenteni egyszerűen butaság. Van, aki birkatürelmű ember, de ha kocsiba ül, agresszív állattá változik, és megesik fordítva is. A vezetési szokások, és főleg a vezetési tudás szinte egyáltalán nem függ össze az ember általános intelligenciájával.

 • 8. kutas

  “pl a megállóbol ki is kellene engedned de persze senki nem teszi”

  Jajj, ne beszéljünk már butaságokat! Ha a sofőr kiteszi az indexet, általában maximum a 3. autó kiengedi. Maximum.
  Ne tegyünk már úgy, mintha a pécsi – vagy a magyarországi – közlekedés valami dzsungel lenne, ahol foggal-körömmel kell küzdeni az életben maradásért. Vannak hülyék, de ennyi. Szerintem egyáltalán nem durva vagy “butális” itthon a helyzet.

 • Luigi

  Kedves Amatőr!
  Képzeld rengeteg nagy városba bele értve Budapestet is jártam!
  Nem gondolom hogy azon múlt ki hol járt hanem ki milyen kulturált.
  Van olyan hogy( Közlekedési kultúra )azt kéne betartani és akkor te is vezethetnél balesetmentesen 45 évet Európában. (És erre büszke is vagyok) Tisztelettel: Kőhalmi Lajos
  Egy busz sofőr…

 • Globentróger

  @Kreiner: Hm, szó, mi szó, láttam már pár olyan húzást buszsofőröktől, amin felhúztam a szemöldököm (pl. amikor a busz, amin én is közlekedtem, nekiállt letolni az útról szerencsétlen, előtte haladó tanulót). De azért szerintem igenis elvárható, hogy amikor csak lehet, kapják meg, sőt, a szabályos közlekedés keretein belül harcolják is ki az elsőbbséget. Miért? Mert amíg mi egyedül, ketten vagy akár ötödmagunkkal ülünk a kocsidban, addig egy ilyen járművön lehet, hogy 70-80 ember igyekszik munkába, iskolába, orvoshoz, és így tovább.

  @Balassa Úr: Helyesírás és megfelelő központozás nincs, pénz Audira meg Hummer-re, az van. NC. 😀 Azt ezek után már csak zárójelben súgom meg, hogy az, hogy van nálad rosszabb sofőr, nem mentesít az alól, ha te szabálytalanul vagy szükségtelenül agresszíven közlekedsz.

  Azoknak meg külön gratulálok, akik szerint a legnagyobb probléma, amit a videó felvetett, az a ki nem takart rendszámtáblák jelenléte a felvételeken.

 • ÉltemPécsen

  Kilenc évet, amiből az utolsó négyben napi rendszerességgel közeledtem autóval. Két eset maradt meg bennem.

  Az első a kertvárosban történt, a Maléter és a Siklósi kereszteződés a temető sarkánál. Csöndes hétvége, mentem Harkány felől be a városba, látom sárgán villognak a lámpák. Lassítok 20-30 közé, én a főútvonalon, a jobbról és balról érkezőknek stoptábla. Már bent voltam félig a kereszteződésben amikor Kozármisleny felől, nekem jobbról egy Lada Samara lassítás nélkül berongyol elém. SATU! 20 centinél nem volt több a két autó között, a ránézésre 60+ sofőr hátra se nézett.

  A másik az Árpád-Híd (Siklósi úti felüljáró) belváros felé tartó oldalán a híd közepén a szélső sávban telefonálni megálló 50-es néni.

  Szeged sem jobb amúgy, megsúgom csendben. Itt is van gyökér, a Csillag téri körforgalomban pl. egy BMW majdnem lezúzott, tán észre sem vett. Itt a bicajosokra kell figyelni nagyon, Pécshez képes elképesztően sokan vannak.

 • Balassa Úr

  Én mindig kiengedem a buszt . Mindig át engedem a gyalogosokat. Viszont szeretek a saját tempómban autózni . Idegesít ha valaki tököl a lámpánál , a körforgalomban , vagy 40 el megy mikor 50 nel lehet. Igen Audim van . Igen sokat előzök. Néha paraszt vagyok. Viszont mikor megállok a zebránál és szemből még ketten átmennek mikor kisgyerek áll az út szélén na akkor tudom van nálam rosszabb. Sebaj asszony le teszi a jogsit kap egy Hummert aztán azzal viszi a gyerekeket oviba.

 • S

  Sajnos azt kell, hogy mondjam, ez nem csak pécsi jelenség! Nagyon sok igazság van a hozzászólásokba, de én egyet mégis fontosnak tartok megemlíteni. Az emberek vezetési kultúrája az a saját kulturális színvonaluk tükörképe! Ahogy vezetünk, olyanok is vagyunk az életben és ez az élet minden területére igaz: tétovázó; nem merünk dönteni; nem is tudjuk, hogy mit akarunk; túl önzőek vagyunk; túl agresszívak vagyunk; túlságosan magunkkal vagyunk elfoglalva. Én nem vagyok egy őrült vezető, de nekem mindig azokkal van bajom, akik lassúak. Feltartják a forgalmat és nem tudnak tőlük haladni. Ezzel sincs semmi baj, csak akkor nem kell kijönni vezetni. Szóval szerintem inkább kicsit egymásra figyeljünk, mint folyton saját magunkra!

 • S

  s

 • Sofőr

  Mecsekimotoros
  Már ne is haragudj egy teli busz sincs kevesebb mint a te 20-22 tonnád de attól hogy neked fékezned kell még nem rúgnak ki ha a Buszsofőr akit neked Kresz szerint pl a megállóbol ki is kellene engedned de persze senki nem teszi mert jobb dolga is van. Őket viszont 1-1 utas által benyújtott panaszért elég jól meghurcolják. Azért mennek így mert máshogy nem tudnak hála a többi közlekedőnek.

 • Párizs

  1975-óta vezetek, hivatásom a vezetés mindig is ilyen volt és ilyen is lesz ezt semmiféle törvény, szabály nem fogja gyökeresen megváltoztatni nem akarok hazudozni voltak szerencsés pillanataim ez idő alatt van akinek egy is szerencsétlenül végződik. Idegen városokban vagy utakon jóval nehezebb, előfordulnak utolsó pillanatokban észrevett táblák vagy leágazó sávok amelyekhez átsorolni a helyiek jó indulatára szükség van ahhoz hogy zökkenőmentesebb legyen, de van aki segítés helyett már a kürtöt nyomja meg mutogat, így jártam Győrben az év elején mert ott van két olyan lámpás körforgalom, amelybe egy idegen nehezebben tud besorolni a felvételen látottakról úgy gondolom, hogy a gyorsan elkövetett durvább szabálytalanságokat inkább a helyiek az utakat “egérutakat” jól ismerők követhetik el. Utálom azokat a helyeket ahol a sebesség korlátozást indokolatlanul pofátlanul alacsonyra teszik csak is az autósok bosszantása vagy megbüntetésének lehetősége végett, Pl. / Ipolydamásd /. Jó egészséget kívánok és balesetmentes vezetést mindenkinek.

 • Jogilag

  Isten hozott mindenkit a XXl. században. Elég volt abból, hogy egy agresszív figyelmetlen törtető elmebeteg miatt naponta kell mentőt hívni a buszokon eleső idős emberekhez gyermekekhez mert a boyracer az alfahím vagy a Tescóba akciós grillcsirkéért siető híziasszony leszarja az utakon közlekedő többi embert. Meg kéne tanulni vezetni és a KRESZ ismerete sem hátrány. A rendszám nyilvános, a tulajdonosok adatai nem de azok meg nincsenek a videón amik közterületen készültek. Aki sérelmezi a szabálytalansága nyilvánosságra kerülését az jelentse föl magát a hatóságokná, vagy tegyen panaszt a Google-nál, (sok sikert hozzá) Mountain View California USA, hogy ezt meg azt csinálta és az kamera rögzítette. A hatóság ezalapján nem büntethet csak a saját hitelesített berendezéseivel készült dokumentumok alapján 😉
  Mindenkit hazavárnak, az agresszív idiótákat is.

 • Leslie

  …Vagy gyertek le Rómába! 🙂 😀

 • Mecsekimotoros

  A munkám során minden nap úton vagyok de azért álljon ám meg a menet amikor egy buszsofőr rak fel egy ilyen videót az kiveri nálam a biztosítékot. 20-22 tonnával haladó elé napmintanap kifordul esetleg egy gyors indexel vagy anélkül Pécs belvárosában egy D-s. Amikor egy pirosnál megakarom vele beszélni a történteket az ajtaját már nem meri kinyitni. Tény hogy vannak a forgalomba nem illő személyek azokat ki is kellene szűrni. Viszont azt nem tudom hogy ennek az ominózus sofőrnek volt e jogosultsága mint személyeket mint azonosító jeleket kamerára venni természetesen magáncélra biztosan de hogy sokszoros internetmegosztásra !? További balesetmentes közlekedést mindenkinek.

 • -.-

  Én pedig azt nem hiszem el, hogy meg nem fordulna a fejemben sem sietség miatt, sem más okból kifolyólag ilyen közveszélyes dolgokat csinálni. De nem engednek át a vizsgán mert “későn indexelek” és sokáig tart a parkolás… Közben a tanulóautóban ülve balról körbenézés nélkül sávváltás céljából “belém-sávot-vált” valaki vezetői engedéllyel már rendelkező illető, én meg túrjam le a jobboldali sávon közlekedőt, ha szeretném túlélni. Annyit tudok hozzátenni, hogy sok mindent lehet pénzért kapni, jogosítványt is. Eszet nem.

 • Névtelen

  gyertek el budapestre 🙂

 • 8. kutas

  Ez nem sietés kérdése. Az embert (mármint a normális embert) bosszantja, hogy haladhatna, de nem halad, mert valaki indokolatlanul szuttyog. Ha az ember még mellé más miatt is ideges, vagy eleve egy frusztrált gyökér, ez a szuttyogás kiválthat olyan reakciókat, mint pl. a bordó Focus sofőrjéből.

  De mondok mást is: ilyen “sietős” ember sokkal-sokkal kevesebb van az utakon, mint fogalmatlan hülye, aki alapvető szabályokkal nincs tisztában és/vagy nem lát a kocsija orránál tovább.

  A legcsúnyább esetek akkor tudnak kisülni, mikor az agresszív meg a balfék találkoznak.

 • Cip

  Nem hiszem el, hogy ennyire kell valahova is sietni! Miért kell ennyi szabálytalanságot elkövetni? Ha meg baleset van, meg lehet nézni ki húzza a rövidebbet….

 • én

  Na inkább ezen tagokat kellene a rendőrségnek kiszednie a forgalomból és jó alaposan megbüntetni !!!!!! nem a relatív gyorshajtókat …. sok köcsög !

 • jozsi

  Ibolyának a hozzäszólásához szeretnék reagálni, mert én nem így látom teljesen. Németben dolgozom már 5hónapja nap mint nap vezetnem kell a munkám végett, és igen csak hozzá kellett szoknom a németek vezetési stílusához mert valóban nem szabálytalankodnak sőt 50 az náluk 30. Viszont a németek teljesen ütemtelenül vezetnek aminek köszönhető a rengeteg stau köz.ú.-kon tehát csak arra akartam utalni h nem az alig/alul iskolázottak a vétke hanem ez annak tudhato be h alázatot kéne tanulni az ati-nál…..Én is nehezen tudom a mentalitäsomat leküzdeni!:)

 • ???????

  Majd rákeresek a youtubon, hogy ki volt. Ott fent vannak némelyikük videói. 🙂

 • ???????

  Bocsi, nem olvastam el rendesen a cikket. 🙂 Egy null neked! 🙂

 • 8. kutas

  “Egy busz belső kamerája azonban mindent rögzített.”

  Oké, nem írják le, hogy buszsofőr, de feltételezem, hogy a buszon nem a római pápa készített videófelvételt. 🙂

  Viszont 1:08 után nagyon randa (nem akarok keményebben fogalmazni) dolog volt nem megállni, és felajánlani a felvételt az alfásnak (ha összeértek – nem látszik egyértelműen a videón).

 • ???????

  Hol írják a cikkben, hogy buszsofőr?

 • Kovács Attila

  Én nem szoktam azon bosszankodni, ha valaki hülyeségét nekem kell legoldani/kivédeni. Viszont az a minimum, hogy legalább felemeli az ember a kezét, hogy elnézést kérjen. Nem hogy még neki álljon följebb. A nőt úgy szedtem volna ki a fehér nissanból, mikor nem tudott befordulni a busz, hogy a lába nem érte volna a földet. Ha már ilyen barom helyre állt, legalább szégyellje a pofáját, és futólépésben tűnjön el onnan. Nem még rájátszik, hogy direkt nem siet.

 • halaszcseni

  Brutális? London belvárosában bringázni. Az brutális. 6 bringás halott 2 hét alatt.

 • Amatőr

  Brutális közlekedés? Jártak már Budapesten?:D

 • adri

  Talán normálisan kéne vezetni,az ilyen hülyék miatt van a sok baleset !!!

 • Kamerát minden kocsiba

  Nem mondom, hogy mindig 100%-ban a KRESZ szabályai szerint közlekedek, de szerintem többnyire jól alkalmazom őket. Eddig 0 Ft büntetés fizettem és 0 balesetet okoztam.

  Teljes mértékben támogatnám, hogy akár minden autóban, de legalább a tömegközlekedés járműveiben és taxikban kötelező legyen a belső kamera felszerelése.
  Az ilyen videókról meg egyértelműen nem kell kitakarni sem a rendszámot, sem az arcokat.

  Karácsony után beruházok én is egy kamerára és rendszeresen készíteni fogok ilyen videókat, természetesen rendszám és arcok kinagyításával!

 • Enrico Pallazo

  Kezdhetitek a “biztos te is rajta vagy” szar dumát, de:
  1. Engem nem zavar a kitakarás hiánya, de egyet azért szögezzünk le: A felvétel készítője akkor se sérthet törvényt, ha a többiek bunkók. Ez van, ez a jogállam. Én se mehetek át a szomszédhoz, és nem vághatom pofán – akkor se, ha szombat délután kettőkor sikít nála a flex.
  2. Ha megnézitek, nem csak a “versenyzőkkel” van itt gond. A nissanos is hihetetlenül pöcsöl mielőtt a bordó Focus átvág a kereszteződésen. Az első jelenetben a bordó Megane-t meg lehet, hogy én is kikerülöm. Még fél évvel a kéklámpás Focus elhaladása után is ott áll, mint pénisz a lakodalomban. Én nyugis ember vagyok, de az ilyen tökölődéssel ki lehet borítani. Az ilyenek nélkül sokkal nyugisabb és gördülékenyebb lenne a közlekedés.

 • Kreiner

  Weldi: osztom a véleményed. A buszsofőr milyen jogon?
  Gyanítom ugyanolyan alapon, mint ahogy gondolják.
  Ő a tömegközlekedésű jármű, és akkor is elsőbbsége van ha nekem lenne. Gusztustalan nagyképű bunkók. (Tisztelet a kivételnek)

 • Zoli

  Lehet, hogy nem jogszerű a videó kitakarások nélküli felhelyezése, de aki felismerhető az magára vessen ! Egyébként szeretném tudni, hogy ki a zene előadója és mi a címe.

 • Fairy

  @Mumus Ezek szerint nemcsak nekem volt ez az első gondolatom. 😀

 • Fairy

  @Weldi – csak nem magadra ismertél valamelyik snitten? 😛

 • Szekeres András

  Nekem pedig olyan érzésem van,hogy retardált,frusztrált sofőrök foglalták el a várost!A tisztelt rendőrség a felvételek alapján eljárást indíthatna az öntörvényű vezetők ellen!Sőt a buszokra mindenhol felszerelném és visszanézve eljárást kellene indítani a szabálytalankodók ellen.

 • Mumus

  Weldi!! Talán te vagy az egyik aki rajta van a videón? Természetesen a rendszámokat illett volna kitakarni, plusz az arcokat már ha látszik. A többi szerintem már nem lényeg.

 • Weldi

  Azért annyit hozzátennék, hogy a buszsofőr jogszerűen használja a kamera által rögzített fotókat? Van hozzá engedélye hogy a rögzített felvételeket nyíltan közzétegye? ne feledjétek, az is keményen büntetendő ám!!!!

 • Ibolya

  Lett egy olyan érzésem, hogy a városban nyüzsgő autósok többsége nem is pécsi. Akkor hozzáteszem, hogy az ám a valami amit a falukban bírnak megengedni maguknak, még a nem alul iskolázott emberek is. Néha nem hiszek a szememnek, ez ám a magyar virtus. Az alig iskolázottak pedig talán önértékelési zavaruk okán, közömbös, vagy dühödt megoldások között ingadozva, építik fel a személyiség zavarukat egy jármű volánja mögött. Borzasztó hanyagság, önértékelési zavar, vagánykodás, és butaság.

 • Egy érdeklődő

  Engem a zene érdekelne, hogy ki az előadó 🙂

 • Lokálpatrióta

  Véleményem szerint az ilyen gépkocsivezetőket nem büntetgetném, hanem egy rendőrkocsiba be egy ilyen kamerát, lekapni a szabálytalankodó autó rendszámát és szépen kötelezném, hogy végezze el újra a KRESZ-t.

 • tom

  kit érdekel, hogy kié a felvétel? kit érdekel, hogy kinek mi a rendszáma? tanuljatok belőle, vagy járjatok busszal! ez a kritikusok országa látszik

 • kuglóf

  Az oroszoknál nem hiába kötelező az összes kocsiba kamera, mert csak akkor fizet a biztosító, ha van felvétel.

 • K.István

  Én úgy is jellemezhetném,hogy kiköpött OROSZ ország !!!

 • Szőlőssy Frigyes

  Gratulálok a PécsMának, hogy egy videolopóval elcsórták, és saját accountjuk alá berakták a képsort.

 • fING

  Leszorítja a buszt, NORMÁLIS EZ?!
  Simán hagytam volna hogy rákanyarodjon a buszra, de nem álltam volna meg vele…csak egy 1,5 km után…Rohadt mucsi…

 • Anyuka.

  Dehogy kell a rendszámokat kitakarni így van ez jól! Az ilyen baromarcú bunkók miatt van a sok baleset. Remélem a rendőrség tökön ragadja magát és intézkedik.

 • NK

  A rendszámokat cenzurázni kellett volna,
  Lehet,hogy a video készitöje jár porul.

 • zuzu

  Megérdemelnék a vaskos csekket ! miattuk vannak balesetek mert nem tudnak szabályosan közlekedni ! miattuk hal meg valakinek a családtagja mert szabálytalankodnak !Nem kell kitakarni a rendszámokat ! jól van ez így nagyon is !

 • Gergő

  @ Zilka: De nem ám akik ekkora barmok azoknak felesleges!

  A szürke bömbinek nem 30.000 jár hanem 150.000. 😀

 • Moncsa

  Én is hasonlóan az előttem szólóhoz:) 30000 csekk 🙂 öreg soka milyen kedvesen mosolyog !FElháborító:(

 • zilka

  Izé, a rendszámokat nem kellett volna adatvédelmi okokból kitakarni?

 • SzZs

  a leolvasható rendszámok alapján az összesnek küldeném a csekkeket.