Bűnös a gyereket megütő rendőr

Két év próbára bocsátotta a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen azt a rendőrt, aki megpofozott egy kiskorú fiút a Zala megyei Csatáron.

hirdetés

Illusztráció

 

A táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa – az ügyben első fokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszékkel megegyezően – hivatali eljárásban elkövetett bántalmazásban mondta ki bűnösnek a 35 éves férfit. Mivel azonban cselekedetét kisebb súlyúnak értékelte – a 300 ezer forint pénzbüntetésről szóló korábbi ítéletet megváltoztatva -, nem szabott ki büntetést vele szemben.

A kiskorú fiú tavaly január 22-én születésnapi ünnepségen vett részt Csatáron. A háznál a vádlott részvételével rendőrségi ellenőrzést tartottak, mivel felvetődött, hogy a gyerekek szeszes italt is fogyasztanak, de erre nem találtak bizonyítékot.
A fiú később összefutott a faluban a vádlottal, aki felelősségre vonta őt egy korábbi ügye miatt.

A fiú és társa egy vadásztársasági rendezvényen ugyanis a tűzbe rakta egy elejtett vaddisznó tetemét, magára haragítva ezzel a vendégeket. A rendőr emiatt – mint mondta: nevelés céljából – négyszer-ötször pofon ütötte a fiút, ezért indult a most lezárult eljárás ellene.