Céges bulikban utazna Pécs

Konferenciák után céges bulik - Éttermek, szórakozóhelyek is jól járnának

Belátták a pécsi turisztikai piac szereplői, hogy összefogás nélkül sikertelenebbek, mint azzal. Pár hónap múlva egységesen lépnek fel a konferenciaturizmus piacán. A cél, hogy Pécs a konferenciák egyik hazai központja legyen.

hirdetés

– A szállásadóknak nem ment jól az utóbbi években, kapacitásaik negyven százalékát tudják lekötni átlagosan, csökkent az üdülővendégek és a városlátogató turisták száma. Mindez nem is fog változni jelentősen, ezért a konferenciázók felé kell nyitnunk, méghozzá komolyan. Pécsnek ugyanis minden adottsága megvan ahhoz, hogy tömegével érkezzenek hozzánk szakmai találkozókra – mondta Pentz Mihály, a pécsi Corso Hotel tulajdonosa egy szerdai pécsi sajtótájékoztatón.

Az ő szállodája több másikkal és konferenciahelyszínek üzemeltetőivel az önkormányzati tulajdonú Irány Pécs Turisztikai NKft. által életre hívott ernyőszervezethez csatlakozott, hogy később együtt tudjanak megjelenni kínálatukkal a hazai és nemzetközi piacon.

Páratlan lehetőségekkel rendelkezik Pécs, csak eddig nem használták ki őket…

Csizi Péter alpolgármester azt mondta: a hazai konferenciák kétharmadát Pesten rendezik manapság, s a maradék egyharmadon osztoznak a hazai nagyvárosok és a balatoni helyszínek. – Pécs is vonzó, de nem eléggé, ezért a város minden eszközzel támogatja az összefogást. Az a célunk, hogy a megyeszékhely a vidéki konferenciahelyszínek közül kiemelkedjen a következő hónapokban, években – mondta.

Szabó Anett, az Irány Pécs Kft. ügyvezetője elmondta: első körben egy közös honlapot hoznak létre, amelyen minden szereplőt összegyűjtenek. A következő időszakban pedig különböző kampányokat indítanak a hazai konferenciaszervezők körében.

Kitörési pontként fogják fel… (Balról jobbra: Pentz Mihály, Csizi Péter és Szabó Anett)
[frame]

Sokrétű a kínálat

A pécsi kínálat országos szinten is csak a fővárosihoz mérhető, ha konferenciaturizmusról van szó, ugyanis rengeteg helyszín, többfajta szállásadó, sokszínű vidéki programlehetőség áll nálunk rendelkezésre. A helyszínek közül szóba jöhet a Zsolnay-negyed, a Kodály Központ, az Expo Center, a Tudásközpont konferenciaterme, de az orvosi kar aulája is. A szállásadók bőven ki tudják szolgálni a több száz fős konferenciákat is. A helyi programlehetőségek mellett pedig Orfű, Villány és Harkány egyedi lehetőségeket biztosít az ide érkezőknek. Ezzel a kínálattal a szakemberek szerint nehéz versenyezni; éppen ezért indították el a kampányt.

[/frame]

  • irigyek

    Az a baj, hogy a konferenciaszervezők zöme pesti, Pesten meg kva irigyek Pécsre az EKF, a kulturális város képe miatt. Ezért viszik a kis eseményeiket az Alföldre pl.