Cigizőhely is van az új biciklitároló mellett

Bár alighanem nemes a szándék, azonban különösen érdekes, hogy a buszállomáson a biciklitároló mellett dohányzóhelyet is kialakítottak. 

hirdetés

Pécsett, a távolsági autóbusz-végállomáson elkészült a Dél-dunántúli Közlekedési Központ (DDKK) Zrt. első B+R kerékpártárolója. A Bike and Ride, azaz bringázz és utazz tovább elv lényege, hogy a kerékpárral az állomásra érkező utas biztonságos körülmények között hagyhatja biciklijét addig, amíg az autóbusz-utazást követően vissza nem tér az állomásra.

Cigaretta, Volán2

A DDKK Zrt. közleménye szerint felismerték azt az igényt, hogy egyre több utas érkezik kerékpárral, akik a kétkerekűjüket olyan helyen rögzítik, ahol helyet találnak az állomásokon, azok közelében, nem ritkán szabálytalanul, zavaró módon. Ezért döntés született, hogy mindhárom megyeszékhely központi autóbusz-állomásán B+R kerékpártárolókat építenek, az első Pécsen valósult meg, amit a kerékpárosok nagy örömére ma átadtak.

Az új létesítmény átadása óta töretlen népszerűségnek örvend, de vele együtt a beruházással egy időben átadott dohányzóhely is.

A bringáktól pár lépésre ugyanis a pöfékelő cigiseknek biztosítottak helyet.

Cigaretta, Volán3

A cég hangsúlyozta:a bicajtárolót kiegészítették “egy, a térrel harmonizáló dohányzóhellyel”, amely formai és funkcionális elemek figyelembevétele mellett a környezetbe illik. A cigisek és a bringások azóta is farkasszemet néznek egymással a buszállomáson.

Cigaretta, Volán4

 

Ön szerint jó ötlet volt a cigizőhelyet és a bringatárolót egymás mellé építeni?

Eredmények

Loading ... Loading ...