Cikinek tartja az MSZP-s jelölt az MSZP-t?

Kicsit összekaptak az ellenzékiek, miközben a Kétfarkú Kutyapárt kínos, szakállas vicceit sütötte el a Közös Ország Mozgalom pécsi eseményén. Kiderült, hogy ki kinek a javára lép vissza, vagy nem lép vissza, és az is kiderült, hogy Mellár Tamás is dolgozott Soros György szervezetének. Az MSZP-s kampánynyitón bemutatott jelölt nem akarja, hogy összemossák az MSZP-vel.  

hirdetés

A KOM-ot azért hozta létre Gulyás Márton liberális aktivista, hogy az ellenzéki szervezetek összefogással új választási törvényt fogadtassanak el, ha pedig erre nem kerülne sor, akkor polgári engedetlenséggel kényszerítsék ki, hogy ez megtörténjen. Pécsen ellenzéki fórumot rendeztek, amelyen részt vett Mellár Tamás – akit az MSZP-s kampánynyitón mutattak be a szocialisták mint a jelöltjüket – Keresztes Lóránt LMP-s képviselőjelölt és Nemes Balázs, a Momentum Mozgalom jelöltje.

Az ellenzéki fórum résztvevői

A Kétfarkú Kutyapárt az egész eseményt végigtrollkodta, többször is bekiabáltak az esten, valamint maguk is kiálltak a vitázók közé, miközben erre senki nem kérte őket. Az ellenzékiek közül a jobbikos Fogarasi Gábor betegségre hivatkozva nem ment el az estre.

Az esemény keretében Keresztes László Lóránt elmondta, szerinte a Fidesz szimbiózisban él az őket kétharmados többséghez juttató baloldallal, mert szüksége van támadható, kikezdhető, hiteltelen ellenzékre – ezért jött létre az LMP és nemrégiben az Új Kezdet is, hogy valódi korszakváltás legyen.

Nagyon bízik abban, hogy Mellár Tamást is meg tudják győzni abban, hogy az általuk képviselt irány a helyes – mondta. Hozzátéve: újrahasznosított politikusokkal nem lehet megszólítani a bizonytalanokat, az úgynevezett demokratikus ellenzék tagjai azonban nem tesznek mást, mint egymásnak üzengetnek, matekoznak, ki hány parlamenti helyet kap – ebbe pedig az LMP nem fog beszállni. Nem is lépnek vissza sehol – szögezte le.

Keresztes beszéde közben többen is bekiabáltak a nézők közül, a moderátornak kellett őket csendre inteni.

A KOM-ot létrehozó fővárosi aktivista, az est moderátora

Az MSZP-s kampánynyitón a szocialisták által támogatott képviselőjelöltként bemutatott Mellár Tamás most azt mondta, hogy Keresztes Lóránt ne mossa össze őt a szocialistákkal, mert őt kilenc – egyelőre pontosan meg nem nevezett – párt támogatja és ő független.

– Amíg abban partnerek, hogy Csizi Péter fideszes képviselőt legyőzzék, addig ezt a kapcsolatot fenntartom, de én nem vagyok felelős a múltbeli, vagy a jövőbeli tetteikért – mondta a DK-ra és az MSZP-re utalva. – Nincsen bennem semmilyen megbocsátás, de most egy széleskörű összefogásra van lehetőség. Később lehet arról beszélni, hogy kivel lehet, vagy nem lehet összeállni – a dolog ennyire egyszerű – mondta, szerinte továbbá alkotmányozó nemzetgyűlést kellene összehívni.

A párttagokat is érdekelte a vita

Nemes Balázs, a Momentum Mozgalom jelöltje elmondta, ő az Európai Ifjúsági Parlament tagjaként azt látta, hogy a 16-17 évesek sokkal érettebben viselkedtek, mint a Parlamentben, ők is annak a rendszerváltás utáni generációnak a tagjai, akik már úgy nőttek fel, hogy bármit mondhatnak, nem csukhatják le őket.

Arról is beszélt, hogy saját felméréseik szerint a szimpatizánsaik többsége a bizonytalanok táborából érkezett, azaz nem mások elől veszik el a szavazatot. Szerinte az elsődleges a mozgósítás, a visszalépés kérdésére majd visszatérnek később.

Kik a kedvenc civiljeik?
Nemes Balázs az Emberség Erejével Alapítványt emelte ki, mint az egyik kiváló pécsi civil szervezetet. A Támasz Alapítvány munkájáról pedig személyes élmenye is van – mondta. Szerinte fiataloknak segítenek, olyan készségek elsajátításában, amiket maguktól nehezen, vagy nagy nehézségek árán tudnának csak megszerezni. Köztudott, hogy a Támasz nem fiatalok képzésével, hanem a fideszes várossal is megkötött ellátási szerződés alapján hajléktalanellátással foglalkozik – így nem tudni, mire, vagy kikre gondolt Nemes. Keresztes Lóránt a Balokányligetért Egyesületet, a NeMecsek Mozgalmat és a Civilek a Mecsekért Mozgalmat említette meg. Mellár Tamás a Tanítanék Mozgalmat emelte ki, valamint elárulta: „Budapesten dolgoztam a Transparency Internationalnek”. Mint ismert, ez utóbbi szervezetet a migránspárti Soros György dollármilliárdos támogatja. Mellár maga is a migránsok felső kvóta nélküli betelepítése mellett kampányolt
hirdetés

Hirdetés