Civil ötletet „hasznosít fel” az LMP

A baranyai LMP a több mint egy éve, civil kezdeményezésre bevezetett zebrazászlókkal kampányolt a balesetveszélyes városi helyszínek biztonságosabbá tétele érdekében.

hirdetés

Több mint egy éve számoltunk be arról, hogy a városban működő ipari nagyvállalat, a Hauni önkéntesei Pécsett három forgalmas, veszélyes gyalogátkelőnél is kihelyeztek úgynevezett zebrazászlókat, hogy azok segítségével csökkentsék a gyalogosgázolások számát és felhívják a figyelmet a problémás, balesetveszélyes közlekedési pontokra.

Uránvárosban már több mint egy éve használták a zászlókat

Tavaly áprilisban a civil kezdeményezés keretében az uránvárosi Esztergár Lajos utcánál, a kertvárosi Aidinger János utcánál, valamint a keleti városrészben található Bártfa Utcai Általános Iskolánál raktak ki ilyen fényvisszaverő csíkokkal ellátott zászlókat, melyekkel a gyalogosok biztonságosabban, az autósok számára könnyebben észrevehetően tudnak átkelni a zebrákon.

Angyal Károly Tibor a zebrazászlóikkal segítene

A megyei LMP ezt a civil kezdeményezést „hasznosítva” kampányolt csütörtökön a Krisztina tér és a Maléter Pál út kereszteződésénél található, a környékbeliek számára régóta problémát jelentő, veszélyes zebránál.

Angyal Károly Tibor, az LMP megyei önkormányzati képviselője a helyszínen elmondta, hogy több mint egy hónapja kezdtek aláírásgyűjtésbe a városban azért – mint mondta – hogy „a korábban Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor vejéhez köthető” Elios Zrt. által felszerelt, gyalogátkelőket megvilágító LED-izzós lámpatesteket cseréljék le a városban, mivel „akár tragédia is történhet”, a zebrazászlókkal ezen a helyzeten próbálnak meg segíteni.

(Ismeretes, hogy amire az LMP-s politikus utalt, az az a baleset, amely a Lánc utcánál történt és a rendőrség azóta is nyomoz. Mindenesetre az ellenzéki RTL Klub híradásából is az derült ki, hogy az idős asszonyt a zebra után több mint 20 méterre arrébb találták meg, az autó is a zebra után állt meg méterekkel. Ráadásul a KRESZ egyértelműen úgy fogalmaz, hogy a gyalogátkelőhelyet fokozott figyelemmel kell megközelíteni.)

A helyiek véleményét is kikérdezik

Bognár László, az LMP Baranya megyei elnökségi tagja a sajtótájékoztatón elmondta, az önkormányzati választások után, ha ők kerülnek hatalomra, az egyik legfontosabb céljuk a balesetmentes zebrák „visszaállítása” lesz.

Az LMP-s zebrazászlók

Mint azt korábban megírtuk, a Krisztina tér és a Maléter Pál út kereszteződésében található zebránál tapasztalható problémákat a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület egy jelzőlámpa telepítésével előzné meg, melyért aláírásgyűjtésbe is fogtak.

Mivel a Maléter Pál út nem tartozik az önkormányzat fenntartása alá, ők tehát nem intézkedhetnek, így az állami közútkezelőhöz fordultak a kéréssel, akik nemsokára a helyszínen felmérik az utat, megvizsgálják annak körülményeit, hogy miként lehetne jelzőlámpát telepíteni a veszélyes kereszteződéshez.

Hirdetés