Nyugalom, csak ideiglenesen egyirányúsítottak néhány kertvárosi utcát!

A körforgalom részleges lezárása miatt volt szükség a forgalomtechnikai változtatásra.

December végén számoltunk be arról, hogy a Tettye Forrásház Zrt. felújítja a Kertváros ivóvizét biztosító fő vízhálózati csomópontot, ezért több irányból, részlegesen le kellett zárni a Keszüi út – Megyeri út – Nagy Imre út találkozásánál lévő körforgalmat. Az arra felé közlekedők észrevehették, hogy a közelben lévő Bogár utcát és Lőtér utcát is egyirányúsították, jelenleg csak a vásár felől, azaz a Móra Ferenc utca irányából lehet behajtani.

A körforgalom részleges lezárása miatt az említett két utcában jelentősen megnőtt az átmenő forgalom, azonban a terület lakó-pihenő övezet, ezért az ott lakók nyugalma érdekében volt szükség a forgalom mérséklésére.

Megkérdeztük a Biokomtól, hogy a Keszüi út irányából kihelyezett behajtani tilos táblák ideiglenesen vannak-e kint, vagy esetleg végleg így marad a Bogár utca és a Lőtér utca forgalmi rendje. Mészáros Rita, a városüzemeltetési társaság sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta, hogy a táblák csak a körforgalom alatt húzódó fő vízhálózati csomópont felújításának idejéig maradnak kint, amint a munkálatokat a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei befejezik, és a körforgalmat ismét meg lehet nyitni az autós forgalom előtt, az érintett utcák eredeti forgalmi rendje is vissza fog állni.

A Tettye Forrásház az előző év végén azt ígérte, hogy várhatóan január végére befejeződnek a munkálatok.