Csak június közepén nyit a Hullám

A Hullám legfeljebb augusztustól nyit ki...

Nemrég felröppentek olyan hírek, miszerint a Hullámfürdő szabadtéri strandja műszaki hiba miatt nem tud kinyitni a nyári szezonra. Az üzemeltető PSN Zrt.-től megtudtuk, hogy végszóra sikerült megszerezni a szükséges forrásokat a felújításhoz, így a fürdő kinti medencéi június közepétől megújulva várják a vendégeket.

hirdetés

Szűcs Zsolt, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. kommunikációs igazgatója hamar elhessegette a pletykát, miszerint idén nem nyit ki a strand, hiszen az önkormányzattal való egyeztetés után sikerült támogatást szerezniük a kinti medencék teljes körű felújítására. A munkálatok május elején várhatóan el is kezdődnek, jelenleg a pécsi illetőségű kivitelező céggel tárgyalnak.

A nyitás kapcsán elárulta, hogy maga a strand június közepén, a tanév végeztével mindenképpen kinyit, legrosszabb esetben előfordulhat, hogy pár napig, esetleg hétig a medencéket még nem tudják használni a vendégek, csak a napsütést élvezhetik. Azonban reményeik szerint végeznek addigra a munkálatokkal és nem fog fennakadást okozni a fürdő működésében.

strand
Ha fürdeni nem is, napozni biztosan lehet

A műszaki problémát – szivárgást – a klóros víz okozta, illetve az, hogy a hullámzás miatti nyomás folyamatosan mozgatja a szerkezetet. Az elmúlt években ezt a gondot szigetelő festékréteggel oldották meg, azonban mostanra elodázhatatlan lett a helyzet. A hamarosan induló felújítás során lecserélik a régi burkolatokat, megerősítik a medencét és új zuhanyzók, lábmosók is lesznek.

Tavaly a hullám medencéje június elsején nyitott, a másik medencét a hónap közepétől vehették igénybe a fürdőzők. Így tehát az idei szezon a szokásosnál kicsivel később, de mindenképpen elindul a Hullámban. A strand mellett természetesen nyáron is használható az 50 méteres verseny- és a beltéri tanmedence, illetve a többi kiegészítő szolgáltatás.

 • komolytalan

  Ha sikerül egy normális programot és mellé vállalható személyt találnia az ellenzéknek, akkor Páva Zsoltinak nem lesz esélye ősszel. Pécs fürdőben is rosszabbul teljesít.
  Kezd nagyon komolytalanná válni a helyzet itt.

 • Budaiváros

  Hiba volt eladni a pestieknek a Balokányfürdőt.
  Most ott a ZSKN,jó helyen lenne a Fürdő.
  És nem Harkányba,Orfűre,Sikondára meg Hertelendre kéne járnia a pécsieknek.
  De hát Pécsre özönlenek a befektetők. Teltház van az Ipari Parkban,de a legfontosabb hogy “lebontják” a Magasházat…
  És ekkor jön a parasztvakító szlogen:”SIKERES PÉCS!”

 • moderátor

  Érdekes, hogy miközben a megye minden valamirevaló városában van strand, a megyeközpontban pedig nincs semmi.
  Persze kell nekünk Expo Center ami kong az ürességtől, és ami 600 millát visz el évente, és még sorolhatnám.
  Ha a Hullámfűrdőt strandnak nevezik akkor én vagyok a római pápa. 🙂

 • valaki

  Ennyit egy megyeszékhelyen működő strandról. Nevetséges, és egyben szégyen hogy az EKF városában ilyen strand van.

 • vackor

  Ez aranyos! Egy strand, hol nincs víz, de napozni lehet drága pénzen, ezt még komolyan is veszik. Telt házra ne számítsanak. Én kifekszem a kertbe, ott ingyen van a napsugár.