Csatornafelújítás és lezárások: nagy munkák kezdődnek Uránvárosban

Tovább haladnak a korszerűsítési munkák a pécsi víz- és szennyvízhálózaton: a Kőrösi Csoma Sándor utcában több ütemben zajló szennyvízcsatorna-felújítás kezdődik december 3-án. Jövő év elején a vízhálózat is megújul az utcában, ahol csütörtöktől szakaszos lezárásokra készülhetünk – tájékoztatta lapunkat a Tettye Forrásház Zrt.

hirdetés

Csatornafelújítás a Kőrösi Csoma Sándor utcában

A Kőrösi Csoma Sándor utcában mintegy 420 méteren építenek új, korszerű szennyvízvezetéket a Tettye Forrásház szakemberei, emellett kicserélik az érintett ingatlanok, társasházak bekötővezetékeit.

A kivitelezés az Ybl Miklós utca felől indul és 50 méteres szakaszokban halad. A munkálat alatt a Kőrösi Csoma Sándor utcában kétirányú lesz a forgalom az aktuálisan lezárt szakaszig, onnan azonban az utca zsákutcává válik mindkét irányból. Egy-egy szakaszon nagyjából 2 hétig marad az útzár, ez után indulhat újra a forgalom az ideiglenesen helyreállított útburkolaton.

Az utca északi oldalán lévő parkolósávban is dolgoznak a szakemberek, emiatt nem tudunk majd ott parkolni – a déli oldalon és a mellékutcákban kijelölt helyeket használhatjuk helyette.

Nagy változások lesznek az utcában

December 3-a és 19-e között az Ybl utca nyugati sávjából indulva 50 méter hosszan elzárják a forgalom elől a Kőrösi utcát, ez idő alatt a be- és kihajtás az Esztergár Lajos utca felől lesz biztosított.

December 3-án reggel hét órától az északi oldali parkolósávot is lezárják.

Hogy zavartalanul teljenek az ünnepek, december 19. és január 3. között az utca teljes hosszában visszaáll az eredeti rend. A munkálat várhatóan január 4-től folytatódik.

Vízvezeték-fektetés a Türr István utcában

A régi acél és öntöttvas vízvezetékeket cserélik a szakemberek november 30-tól a Türr István utcában. A felújítás a Hajnóczy út felől indul, a Türr István utca nyugati oldalán 20-30 méteres szakaszokban halad a zöldterület és az úttest érintésével.

Azért, hogy a forgalmat biztosítani tudják, az utca keleti oldalán az érintett szakaszok mentén nem lehet parkolni, illetve az ünnepekig lezárják a Hajnóczy József kollégium Türr István utca felőli oldalán lévő parkolót is.