Cseréje is alig volt a PMFC-nek, mégis pontot szerzett Szegeden

Szinte csak utánpótlás játékosokkal a cserepadján, tartalékosan felállva sem maradt pont nélkül a PMFC az NB II. hétközi fordulójában.

Ha vasárnap nehéz dolga volt a PMFC-nek a III. Kerület ellen a sok hiányzó miatt, akkor ma este, Szegeden nehéz lett volna jelzőt találni arra, milyen nehézségek közepette is kellett készülnie következő bajnokijára Vas László csapatának. Összesen öt cserejátékossal a padon volt kénytelen nekiugrani ugyanis a meccsnek a Pécs, úgy, hogy csupán Tihanyi volt az egyetlen „felnőttnek” nevezhető tartalék.

Ehhez képest az első félidőben kimondottan jó focit láthattunk a Munkástól. Szép támadásokat vezettek Adamcsekék, és bőven benne is volt a meccsben ekkor, hogy megszerzik a vezetést. Persze milyen a foci? A Szeged az első valamirevaló akciója végén betalált – és bár Horváth találata nagyon szép volt, sajnos Helesfay is vastagon benne volt, teljesen üresen hagyta ugyanis a rövid sarkot. Sokáig azonban nem kellett bosszankodnia a pécsi szurkolóknak sem, hiszen alig öt perccel később Marques-Airosa hajszálpontos beadása után Bíró bólintott gyönyörűen a kapuba. Az első félidőben akadt még pár helyzet itt is, ott is, gól azonban a szünetig már nem esett több.

Kicist attól azért lehetett tartani, hogy ahogy halad előre az idő, úgy fog majd fáradni a PMFC. Azonban a pihenőt követően hiába várt erre bárki is. Ugyanabban a felfogásban folytatta a meccset a piros-fekete együttes, és bizony a második félidőben nem is nagyon akadt momentuma a hazaiaknak. Ha egy kicsivel pontosabban játszik a Pécs, könnyen meg is nyerhette volna a meccset, még úgy is, hogy a hajrában a sok kihagyott lehetőség után Helesfay óriási bravúrjára volt szükség, hogy maradjon az 1-1. De maradt.

Azt pedig külön lélekmelengető volt nézni, hogy a végén pályára lépett a pécsieknél a fiatal Szabó Zalán és a mindössze 17 esztendős Varga Botond is.

Szeged–PMFC 1-1 (1-1)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 17. forduló.

Szeged: Molnár-Farkas – Ódor, Pejovics, Temesvári, Kővári – Simon – Kóródi (Gréczi, 61.), Kovács, Horváth K., Gajdos (Dobos, 75.) – Haruna (Germán, 61.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
PMFC: Helesfay – Svedyuk, Dávid Z., Preklet, Katona – Marques-Airosa (Tihanyi, 67.), Kövesdi, Tölgyesi, Hegedűs (Varga B., 84.) – Bíró B. (Szabó Z., 79.), Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.

Gólok: Horváth K. (27.), ill. Bíró B. (32.).

Fotó: PMFC / Kurdi József

Hirdetés