HÁROM NAP NON-STOP STAR WARS és jótékonysági akció

Három éve a közönséget a "sötét oldal" toborozta a megújult moziba

Eljött az a hét, amire a Csillagok háborúja-rajongók egy emberként vártak: bemutatják Az ébredő erőt, a sorozat legújabb epizódját! A nagy alkalomra Pécs is készül, az Uránia mozi például maratoni vetítésekkel várja azokat, akikkel ott van az Erő. Aki pedig szeretne egy szuper rohamosztagos sisakot, annak csak annyit kell tennie, hogy segít egy kicsit egy rákos szikszói fiún.

hirdetés

Csütörtökön, december 18-án (17-én éjfél után egy perccel) jön el végre a nagy nap, amire minden Csillagok háborúja rajongó több mint egy éve – ha nem több – vár, ugyanis a világpremierrel egy időben Pécsett is bemutatják a népszerű filmsorozat legújabb epizódját, Az ébredő erőt.

Toborozza a közönséget a "sötét oldal"
Toborozza a közönséget a “sötét oldal”

Az Uránia mozi stábja is nagyon várja az eseményt, és mivel tudják jól, hogy a keménykötésű rajongók és a laikusok is rettentően kíváncsiak erre a filmre, ezért az éjféli premier után maratoni vetítéssorozatot indítanak Az ébredő erőből. December 18-án tehát egész nap nyomják az új Csillagok háborúját, a premier után még 8 időpontban, és még 19-én is csak ezt az egy filmet vetítik 5 alkalommal. Nekünk csak választanunk kell, hogy melyik időpontban szeretnénk megnézni, csak hát jó előre érdemes helyet foglalni.

Az Uránia ezután sem adja alább, ugyanis december 20-án a késő délutáni órákban újra elhozzák a Csillagok háborúja hőseit a mozihoz. Aki tehát látni akarja Darth Vadert, Chewbaccát, a birodalmi rohamosztagost, vagy az új epizód főgonoszát, Kylo Rent, az ugorjon le a filmszínházba, mert ott összefuthat kedvenceivel.

Dukovits Krisztián és egy kalocsai mintás sisak.
Dukovits Krisztián és egy kalocsai mintás sisak.

Az eredetihez minden apró részleteiben hű jelmezeket – a tavalyi Uránia-megnyitóhoz hasonlóan – a Tettye Forrásház műszerésze, a filmek nagy rajongója, Dukovits Krisztián hozza el. Mint megírtuk, Dukovits már 4 éve készíti nagy műgonddal profi Csillagok háborúja-maskarákat.

Kovács Marcinak segíthetünk
Kovács Marcinak segíthetünk

A műszerész jelmezeivel idén egy nyirokrákkal több éve küzdő ifjú Csillagok háborúja-rajongónak, Kovács Marcinak kíván segíteni, aki egy sikertelen csontvelő transzplantációs műtét után szorul most komoly támogatásra. Dukovits elmondta, lenyűgözte, hogy „mennyire a fiúval van a Erő”, és ezért tombolára bocsájt ventilátorokkal, műbőr belsővel ellátott rohamosztagos sisakot. A befolyt összeget a fiú újabb műtétére fordítanák.

A tombola ára 1000 forint, a következő számlaszámra kell befizetni: 11773346-65335925 (OTP). A Bankszámla tulajdonos neve: Laczkó Csabáné Bakos Krisztina (a fiú édesanyja), a közlemény rovatba pedig ezt kell írni: „SW adomány Marcinak”

A befizetésről készült bizonylat fényképét fel kell tölteni az erre a célra létrehozott Facebook-esemény oldalára, melynek neve „Marcinak, Marciért”. Az utalás azonosítóját egy sorsoló programmal fogják kisorsolni sorsolás december 21-én 20 órakor. Egy valaki pedig gazdagabb lesz egy menő Dukovits-féle sisakkal.