Felújítások zsínórban

Csizi Péter országgyűlési képviselő az ötvenedik születésnapját ünneplő Köztársaság téri Zöldliget Bölcsőde ünnepségén mondta el lapunknak, hogy a következő öt évben több százmillió forinból modernizálják a pécsi bölcsődéket és óvodákat.

hirdetés

A Zöldliget Bölcsőde a belvárosban a gyermekklinika és a Köztársaság tér mögött fogadja már ötven esztendeje a kicsiket; azóta összesen 2500 gyermeket neveltek fel. Az évfordulón a legkisebbek énekeltek, táncoltak az egykori dolgozóknak, dadusoknak, no meg a szülőknek.

Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő lapunknak az esemény után elmondta, 2009-ben még férőhelygondok voltak a pécsi bölcsődékben, de öt év alatt elérték, hogy ma az a szülő, aki intézményt keres gyermekének, talál is helyet. Hozzátette: további férőszám-emelésre nem készülnek, ugyanakkor sorban felújítják a rossz állapotban lévő intézményeket.

Bölcsőde11

– Uniós és városi forrásból több százmillió forintot költünk arra, hogy olcsóbban lehessen üzemeltetni az épületeket. Már felmértük a házak energetikai mutatóit; a legrosszabb ismérvekkel rendelkező intézményeknél kezdjük a munkát, amely folyamatos lesz – mondta kérdésünkre a politikus.

Csizi Péter hozzátette: a kormány célja, hogy az intézményrendszer fejlesztésével teremtse meg annak a lehetőségét, hogy a munkába visszamenni szándékozó szülők jó helyen tudhassák csemetéiket, ezért állami intézkedések, források is várhatóak a jövőben e téren.