Családi nappal ünnepeltek a kertvárosiak

Számos érdekes program várta a Pécs legnagyobb városrészében élőket augusztus 20-án a Nevelési Központ agóráján. A III. Kertvárosi Családi Napon ugyanis koncertek, légvárak, és különböző, gyerekeknek és szüleiknek szánt programok várták az érdeklődőket a helyszínen.

hirdetés

Az időjárás szerencsére kegyeibe fogadta a szervezőket, így Csizi Péter országgyűlési képviselő köszöntő szavaira félig megtelt a Nevelési Központ óriási agórája csütörtökön délután. Az immár harmadik alkalommal megrendezett családi napra percről percre többen érkeztek a környékről.

családid nap4

– Ezt a programot mindig augusztus 20-án, Szent István királyunk és államalapításunk ünnepén rendezzük meg. Ilyenkor sokat beszélünk arról, hogy Szent Istvánnak milyen intelmei és üzenetei vannak a mai kor embere számára. Az egyik az, hogy egy közösségnek mindig erősnek kell lennie, a családoknak mindig össze kell fogniuk. Így stílusos, hogy Pécs legnagyobb városrészében, ahol nagyon sok család él, ahol nagy a közösség, egy nagy családi programmal ünnepeljük meg államalapításunkat – mondta a politikus.

családi nap2

Csizi Péter hozzátette, hogy egy közösséget nem csupán a politikának, vagy a civil szervezeteknek vagy a helyi lakóközösségeknek kell építeniük, hanem annak létrehozásához és egyben tartásához összefogás szükséges.

– Meg kell köszönni azoknak a civileknek a munkáját, akik most már harmadik alkalommal hozták létre ezt a családi napot, amelynek az az üzenete, hogy találkozunk jövőre is, aztán a negyediken, majd a reményeink szerint az ötödiken, tizediken és még a huszadikon is.

családi nap3

A kertvárosiak a viszonylag változékony időjárás ellenére Gáspár Laci, az Ámokfutók, a Happy Gang és Zámbó Krisztián koncertje mellett különféle érdekes játékokban vehettek részt, a kicsik főleg az ugrálóvárat és az arcfestést élvezték leginkább.