Csodás épületeket láthatunk Uránvárosban

Kastélyok mindenütt

Szűcs Pál nyugalmazott rendőr alezredes kiállítása nyílt meg hétfőn a Pécsi Kulturális Központban: szebbnél szebb, gyufából készült maketteket csodálhatunk meg Uránvárosban.

Többéves munka, sok ezer gyufaszál, rengeteg türelem: ez áll azon csodálatos kastélymakettek mögött, amelyeket mától április 6-ig nézhetünk meg a Pécsi Kulturális Központban (Veress Endre u. 6.) minden nap 10 és 18.30 között. Az alkotásokat Szűcs Pál nyugalmazott rendőr alezredes készítette. A kiállítás megnyitóján Oszoli Dénes önkormányzati képviselő azt hangsúlyozta, számára építészként különösen kedves ez a tárlat, hiszen mérnökként napi szinten találkozik makettekkel.

– A makettek készítése alkotó, kreatív folyamat, sőt tulajdonképpen ez is építés, építészet – mondta Oszoli Dénes, aki utalt rá, teljesen meg kell ismerni az épületeket, s bizony némely kastély mögött akár kétéves munka is áll.

Szűcs Pál munka közben

Szűcs Pál alkotó megköszönte felesége támogatását, hiszen bizony sok időt vesz el ez a munka, átlagosan naponta 4 órát foglalkozik a makettekkel, de olykor napi 10-12 órát is építi, készíti a csodálatos kis épületeket, kastélyokat – s ekkor nincs se karácsony, se ünnep.

szucspalkiallit

– Ez egy varázslatos utazás, amelyre Szűcs Pál meghív minket – invitált minden érdeklődőt az uránvárosi tárlatra Oszoli Dénes. Azt is tudni kell, hogy a látogatók az alkotóval is találkozhatnak, hiszen április 6-ig minden nap Szűcs Pál mutatja be a kiállítást az érdeklődőknek a tárlat nyitvatartási ideje alatt.

szucspalkiallit2