Csúszdapark és tó is lesz a 20 milliárdos pécsi aquaparkban

Irány az aquapark!

Teljesen átalakul a Pécs Pláza környezete, hiszen nemsokára a tervezett Nemzeti Kosárlabda Akadémia mellett multifunkcionális sportcsarnok és uszoda és a hozzá kapcsolódó akvapark építése kezdődhet meg. Az óriás beruházás több ezer embernek nyújthat naponta szórakozást.

hirdetés

Új lendületet kap a régóta várt pécsi élményfürdő és a hozzá kapcsolódó új multifunkcionális sportlétesítmény megvalósítása, miután a Miniszterelnökség tavaly decemberben félmilliárdos támogatást biztosított a beruházás előkészítésére. A projektről a közgyűlés csütörtöki ülésén döntenek a képviselők.

Irány az aquapark!
Élménycsúszdákon is szórakozhatunk majd

Az Expo Centertől délre, a Nemzeti Kosárlabda Akadémiától nyugatra tervezett fejlesztés célja egy új, Pécsen több évtizedes hiányt pótló, modern és fenntartható sportkomplexum megépítése, amely jelentős mértékben elősegíti a városban zajló sportéletet. A vízi és egyéb sporttevékenységre alkalmas létesítmény nem csupán a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. sportiskolája mintegy 1500 sportolójának kínál lehetőséget, hanem a mindennapos testnevelés keretein belül a város összes iskolásának is helyet biztosíthat a mozgásra.

A beruházás tervezett összköltsége – az előkészítésre nemrég megítélt félmilliárdos támogatással együtt – közel húszmilliárd forint.

sportcentrum-terv
Egy korábbi látványterv

Az elképzelések szerint egy 14 ezer négyzetméteres, uszodával rendelkező sportcsarnok épül, emellett közel tízezer négyzetméteren fedett élményfürdőt, wellnessrészleget és rendezvénytermeket hoznak létre, nagyméretű szabadstrandot, s közel 1200 parkolóhellyel rendelkező felszíni parkolót, valamint mintegy 25 ezer négyzetméternyi területű tavat is kialakítanak.

Ez még nem minden: egy élményparkot is létrehoznak nagyméretű csúszdával és élménymedencével, ahol különböző látványelemek segítik a szórakozást, de lesz gyermekmedence is. Ezen kívül természetesen egyéb sportolási lehetőségeket is kipróbálhatunk, így egy mintegy 1700 méteres futókört, teniszpályákat, trambulinokat és a szabadtéri fitneszhez szükséges elemeket is. Ráadásul mintegy 25 ezer négyzetméternyi területen akár szálloda is épülhet, amennyiben akad olyan befektető, aki lát fantáziát a turizmus eme – máshol nagyon népszerű – formájában.