Új munkaügyi központ épül

Tavaly még idén nyár közepére ígérték az új pécsi munkaügyi központ átadását a Szabadság úti egykori középiskolai menza helyén, de erre egyelőre nem került sor. A területen még nem kezdődtek el a munkálatok.

hirdetés

Nem készült el a tervezett határidőre az új munkaügyi központ épülete a Szabadság úton. Az egykori központi menza helyén a Nemzetgazdasági Minisztérium által megvalósuló beruházás helyén egyelőre nem látható, hogy dolgoznának a szakik. Korábban Janovics László, a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója azt mondta, hogy tavaly decemberre már kiválaszthatják a nyertes kivitelezőt, s az új épületnek idén június 30-ra állnia kell.

A projekt csúszásával kapcsolatban Dr. Horváth Zoltán baranyai kormánymegbízott elmondta, hogy tervezés is két évvel ezelőtt kezdődhetett meg, s tekintettel a zöldmezős beruházás volumenére, valamint az érintett számos szereplőre, többkörös egyeztetésekre és főépítészi konzultációkra került sor. A beruházásra a kivitelezőt nyílt közbeszerzési eljárás keretében választja ki a minisztérium, amely még folyamatban van,

munkaügyi kirendeltség5
A volt középiskolai menza helyén épülhet az új munkaügyi központ.

A leendő új központ tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető helyen fekszik és számos modern technikával szerelik majd fel.  A fejlesztés fő célja az, hogy az emberek önálló álláskeresést segítő információs rendszerhez hozzáférjenek.  A folyamatos ügyfélfogadás az első két szinten történik majd, a tetőtéri szinten raktárak, illetve tárgyalók, oktatótermeket alakítanak ki.

központi menza2
Még nem álltak neki a munkának – Parlagon hever a terület.

Az épület akadálymentességének biztosítása érdekében a földszint padlószintjét a külső járda szintjéhez igazítva tervezték meg, a többi szintet nyolcszemélyes lifttel lehet elérni. A földszinten ötvenen tudnak majd ülve várakozni, hogy sorra kerüljenek.

Arról nem kaptunk tájékoztatást, hogy mikorra készülhet el az új munkaügyi központ, de látva a közbeszerzési eljárás hosszas elhúzódását, csak remélhető, hogy az év végéig talán felépül a létesítmény.

A munkanélküliek és álláskeresők jelenleg a Zrínyi utcai kirendeltségen intézhetik ügyeiket. Eme épület további felhasználásáról azonban még nem született döntés.