Csütörtökön berobban a nyár

Úszás közben még barnulhatsz is

Ugyan a hét elején érkezett egy kisebb hidegfront, a hét közepére mégis tombolni fog a nyár. Érdemes is lesz kiélvezni a közel 30 fokot, mivel a hétvégére újra jön a késő téli hideg.

hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán napközben is sok napsütés várható, a nyári meleg pedig már ekkor kezdi felütni a fejét, ugyanis várhatóan 19–24 fok között alakul majd az időjárás.

nyár időkép

Csütörtökön viszont jön az igazi, színtiszta nyári idő. A leghidegebb órákban 3–8 fok lehet, de napközben a met.hu és az Időkép előrejelzései szerint is 24 fokig emelkedik a hőmérséklet, ami valamivel kevesebb, mint a hét elején jósolt 27 fok, de azért még bőven rövidnadrágos időről beszélünk.

nyármet

A napos, száraz idő pénteken is megizzasztja majd a pécsieket, de fel kell készülnünk arra is, hogy a nyárias idillbe egyre több helyen rondít majd bele némi eső és zápor, sőt, megélénkülő szélre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 6–11, a legmagasabb hőmérséklet 18–24 fok között alakul majd

Szombaton már jön az ősz és a tél keresztmetszetét idéző komor időjárás. Eleinte szórványosan eshet az eső, majd délutántól elszórtan zápor, esetleg zivatar is előfordulhat, néhol pedig viharok is kialakulhatnak. A leghidegebb órákban 5–10 fok lehet, napközben 8–13 fokig melegszik a levegő. A szomorú pedig az, hogy vasárnap is ugyanilyen lelombozó idő lesz.