Csütörtökön újabb szúnyogirtás

Az elmúlt hetek meleg és csapadékos időjárásának következtében országszerte, így városunkban is megnövekedett a szúnyogpopuláció. Az esőzések miatt sok pangóvizes terület alakult ki: ezek a tócsák, pocsolyák és a vízfolyásokban kialakuló vizek kitűnő életteret biztosítanak az újabb szúnyoggenerációk kifejlődéséhez.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint azt a Pécs Holding közölte, az idei nyáron immár harmadik alkalommal, július 1-jén (csütörtök), 2-án (péntek) és 3-án (szombat) (esőnapok: július 5-6-7.) a korábbi 1500 hektár szúnyogirtási területet 500-zal kibővítve nemcsak a vízfolyások mentén, hanem az általuk közrefogott, sűrűn lakott területeken is sor kerül a szúnyoggyérítésre.

A korábbiakhoz hozzáadott újabb helyszínek a következők: patacsi vízfolyások és környezetük, Meszes városrészen a Rigóder és környéke, valamint a lámpásvölgyi vízfolyások lakókörnyezete, Somogy és Vasas városrészek, továbbá Újhegy – tették hozzá.

Ezen kibővített helyszínek mellett a malomvölgyi kirándulóközpontban és az arborétumban földről végzett „melegködös” irtást fog az erre szakosodott vállalkozó kivitelezni a várhatóan több ezer embert vendégül látó ifjúsági rendezvényre tekintettel.

A koncentrált és hatékony védekezés érdekében az egyes felszállásoknál párhuzamosan két, légi porlasztású szórófejjel felszerelt gép fogja a bevizsgált, ellenőrzött és a szakhatóságok által engedélyezett koncentrációjú szert kijuttatni a gyérítési célterületekre a hét második felének esti óráiban.

Comments are closed.