Rákos betegekért a Tüke

Együttműködés az Eurakvilo Alapítvány és a Tüke Busz Zrt. között.

hirdetés

A PTE Gyermekonkológiai Osztályának bővítésével az a cél, hogy egy szülő folyamatosan kisgyermeke mellett lehessen. A szülők jelenleg csak napközben lehetnek együtt gyermekükkel, szükség esetén egy széken ülve virrasztanak. A Tüke Busz Zrt. támogatja a kezdeményezést.

childhood_cancer

A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának Onkohematológiai Osztályán évente 30-40 újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek. Az Eurakvilo Alaptívány egyik fő célja, hogy a súlyos betegségben szenvedő gyermekek és családjuk számára biztosítsa azt a lehetőséget, hogy a gyermekek kórházi kezelése során is a család együtt tölthesse a legnehezebb időket. Ennek érdekében a PTE Gyermekklinika Onkoheamatológiai osztályon egy, a kisgyermekes kórtermekhez csatlakozó szülő-hálóhelyet szeretnének kialakítani, így a kezelés ideje alatt többet lehetnek együtt a gyermekek szüleikkel. Az osztály bővítésével azt szeretnék lehetővé tenni,  hogy a krízishelyzetben  legalább egy szülő folyamatosan a kisgyermeke mellett lehessen, mely jelentősen megkönnyíti a szükséges szenvedések elviselését.

Eurakvilo Alapítvány járműreklám

A Tüke Busz Zrt. úgy véli, hogy e cél megvalósítását nemes és támogatandó kezdeményezés, melyet a rendelkezésre álló eszközeivel támogatni kíván. Az Eurakvilo Alapítvány és a Tüke Busz Zrt. között létrejött támogatási szerződésben a társaság lehetőséget biztosít arra, hogy az Alapítvány tevékenységét, külső járműreklám felületen és az autóbuszokba kihelyezett plakátokon keresztül népszerűsítse.

A Tüke Busz Zrt. bízik abban, hogy támogatásán keresztül a tervezett beruházás mielőbb megvalósul.

(x)