Nem tudja fizetni a bérleti díjat Matyi

Nem bírja fizetni a bérleti díjat, ezért díjcsökkentést kért a várostól Matyi Dezső. A Városháza aljában lévő, 361 négyzetméteres, 3 szintes helyiségért csak 450 ezret fizetett volna.  

hirdetés

A gazdasági válság miatt sokkal kevesebb könyvet vesznek az emberek, jelentősen csökkent a főtéri üzlet forgalma. Erre hivatkozva Matyi Dezső azt kérte az önkormányzattól, hogy jelentősen csökkentsék a frekventált üzlet bérleti díját. A millárdos nagyvállalkozó kérelmében finoman jelezte, bezárni is kész a boltot, ha nem lesz kevesebb a díj.

A semminél az 550 ezer is több!

Matyi 2005 óta bérelte a háromszintes, 361 négyzetméteres helyiséget. Pécs legfrekventáltabb pontján lévő üzletért nettó 873 ezer forintot kellett fizetnie havonta, ezt azonban 450 ezerre szerette volna lealkudni.

A városháza azonban nem volt ennyire engedékeny. Az önkormányzat ugyanis ingatlanforgalmi szakértőt kért fel, amely elkészítette az aktualizált piaci értéknek megfelelő összeget. A bérleti díjat végül nettó 550 ezer forintban állapította meg, amelyet Matyiék is elfogadtak.

A nagyvállalkozó kérelmében a pénzügyi bizottság döntött. Ennek elnöke, Trombitás Károly (Fidesz) viszont nem támogatta Matyi kérelmét.

– Korábban is kért már díjcsökentést, amit az akkori városvezetés jóvá is hagyott. Ezzel együtt is több milliós tartozást halmozott fel. Más esetében ebből politikai botrány lett – utalt a Murphy’s Pub esetére Trombitás.

Mint mondta, a többség azonban elfogadta a javaslatot. A bizottság álláspontja ugyanis az volt, hogy ez a havi 550 ezer is több, mint a semmi, a bolt bezárása tehát senkinek nem érdeke.

 • gasztro

  majd ebből is csinál 1 nappali-jához hasonló kocsmát ez a mindenhez értő könyves+fociszakértő+ gasztronómiai zseni! A 77 milliárdjából neki “ippeg” tellni is fog rá, osz’t jónapot!

 • Kerekecske gombocska

  és még annyit, nem tudja, vagy nem akarja fizetni? Mert mi 0 Ft mínusz tb éljünk meg és kell fizetni, mert büntetnek, nincs olyan, hogy nem tudjunk, pedig ez egyszerű matematikai feladat, ő valószínűbb, hogy nem is akarja. Közben még állami támogatások is csöppennek, no aztán ha ez így megy akkor végül lapátra kerül az egész családunk, még a végén arra kényszerítenek minket, hogy utolsó erőnkkel az ő sírjukat is mi ássuk meg, hogy a milliárdjaik nehogy 2 Ft-tal csökkenjenek.

 • Kerekecske gombocska

  A végén még neki kell fizetnünk, mi, akik nyugdíj előtt állva munkát nem kapunk, sőt semmit, abból fizessünk tb-t, költsünk, családtagjainkat segítsük az út szélére, onnan már a gödörbe löknek egy pillanat alatt, és még mi szégyenkezzünk, hogy ezért dolgoztunk, na ja, és még aki az út szélére kényszerül miattunk kap egy megtisztelő feladatot, a szó szoros értelmében megáshassa a sírunkat.

 • Etalon

  Kiadó , Bérelhető ,Átadó …Ez az üzlet 80 év után megszűnt ..
  Jól menő üzletemet műfogsorra cserélném !

 • Robi47

  Szerintem nagyon jól döntöttek a városon. Egyénileg kell megvizsgálni minden üzletet és ahol szükséges (a bérlő megtartása érdekében) alkalmazkodni kell a piaci igényekhez. De ezt mindig alá kell tudni támasztani tényadatokkal pro és kontra is. Vagyis ha a bolt(os) hibája a forgalomcsökkenés (mert nincs nyitva, gyenge az árukészlet, stb.), akkor game over. Viszont, ha nem tehet róla, akkor csökkenteni kellene. A Holdingnak csak javasolni tudom ezt a gondolkodást. Úgy látszik az önkormányzatnál már tudnak gondolkodni is.

 • Tuttigéza

  550 netto nem rossz, és a többi bérlő? Van aki rosszabb helyen bérel 10ed ekkora boltot 250ért. Vagy még mindig vannak egyenlőbb elvtársak!!? Legalább ne hoznák nyilvánosságra.

 • Csöpi

  Ki az a Barna Béla?Kérem àrulja el valaki,mivel mindìg őt veszik elő a kalapból ha valami nem működik,vagy ha valaki béna,alkalmatlan,szánalmas eltartott stb.válaszok?

 • Autos

  igazad van!Szánalmas banda vezet minkrt.En csak bringàs vagyok,de lehangol a város kosza,a bezàrt üzletek,illetve a tömött penztarcag a vezetesnel.szánalom,béna vezetes es polgarok,vallalkozok.

 • Xy

  A fenti bérleti díj 1500 ft négyzetméterenkènt,majdnem panel àrban bérelheti,
  A királyban 3000 től 6000 ig.A balekok meg fizetik,hogy hétvégén jót zabáljanak a vezetőik,míg ők dolgoznak.Üzletem van (sajàt)ha valakit érdekel 1500 ben viheti.Üzenem a Barnànak.Remélem a pvv bérlők olvassák,és figyelik a történéseket.

 • Rozsolaj

  Mint tudjuk olcsón ad a városháza és drágán vesz…és ez alól nem kivétel a felfuvalkodott,könyvárus ,a többi vállalkozó nem számít, Ő számít valakiknek nekem nem mert Én jó pár éve nem veszek tőle semmit mert elfelejtett azóta előre köszönni mint régi rendszeres vásárlójának…

 • Re: Matador

  Én sem értem a számtanodat! Miért 3 évvel számolsz, miért nem 8? (2005-2013) Miért fizetett volna többet a piaci árnál, amikor IDÉN készült a szakértői jelentés. Stb.

 • matador

  36x 323 ezer az akkor is 11.628 millió és ha kivonod a 873 ezerből az 550-t , az még
  Hősök- Terén is 323 ezer .

 • Erdekes

  Erdekes,hogy az atlagos(nem milliardos) kereskedok miert nem kapnak berleti dij csokkentest a Pecs Holding “szakerto” vezetoitol? Nekik ez valoban az eletben maradast jelentene!!! Sebaj, most is a gazdagok gazdagodjanak…es nyaljuk a se..uket!

 • Matadornak!

  Számolj újra barátom! Ez eddig 1-es. Leülhetsz.

 • matador

  Tehát 2010 óta Matyi Dezső havonta 323 ezerrel fizetett többet mint amennyi a valós bérleti díj .
  Az mondjuk 3 év alatt az 11.6 millió
  Tartozása törölhető !

 • Bernardo Provenzano

  Csoda hogy engedett a fafej! barnabéla, nem lehet, hogy a Király utca többi üzlete esetében is meg kellene kérdezni ezt a bizonyos szakértőt? Vagy a régi Ifjúsági Ház esetében? vagy sorolhatnám a Ferencesek utcájában az üzleteket… és akkor nem lenne olyan a belváros, mint egy raktár a rágcsálóirtás után… csoda.