Döntő: itt a negyedik felvonás

Immár negyedik alkalommal találkozik ma este a Pécs és a Sopron női kosárlabda csapata. A soproni összecsapást azok után rendezik meg, hogy az alpokaljaiak Pécsett nagyarányú győzelmet arattak, így tartva meg esélyüket a bajnoki címre. A három győzelemig tartó párharc állása a soproni derbi előtt: 2:1 a Pécs javára.

hirdetés

Folytatódik a bajnoki döntő, miután Pécsett, telt ház előtt a Sopron nagy fölénnyel nyerni tudott a Pécs 2010 ellen. Fiatal csapat mentális vereséget szenvedett, azonban van még két lehetősége arra, hogy az aranyhoz szükséges egy győzelmet megszerezze. Folytatás kedden 19 óra 15 perctől Sopronban – írja a pécsi csapat hivatalos honlapja.

“Azoknak lett igaza a döntő harmadik meccsével kapcsolatban, akik azt mondták, nincs 3-0-s különbség a Pécs és a Sopron között ebben a szezonban. Pedig a zsúfolásig telt csarnok legjelentősebb része ünnepelni érkezett, hiszen a 2-0-ra vezető Pécs 2010 egy lépésre volt a meccs előtt a bajnoki címet jelentő harmadik diadaltól. Hogy az milyen nagy távolság, azt mindenki megtapasztalhatta, aki végignézte ezt a találkozót. Nincs jobb szó rá, fejben, mentálisan maradt alul, elsősorban önmagához képest a Pécs 2010 csapata, amely egy pillanatig nem vezetett az összecsapás alatt” – így a hivatalos szájt beszámolója.

A vereség után a pécsiek vezetőedzője, Zseljko Djokics a következőket mondta: “Tudtuk már a meccs előtt is, hogy a Sopron nagyon erős, jól felkészült csapat, nehéz őket sorozatban háromszor legyőzni. Nem reális az eredmény, a különbség, egyszerűen nem ültek a dobásaink, semmi sem sikerült. Mentálisan nem voltunk olyan állapotban, hogy megnyerjük a mérkőzést és lezárjuk a párharcot, ezt nagyon sajnálom. A soproniak trénere, Székely Norbert kijelentette: “megyünk tovább, otthon is nyerni akarunk”.

A negyed nyolckor kezdődő találkozót a Sport Klub élőben adja. A közvetítés hét órakor kezdődik.