Drónok, robotok a pécsi Expo Centerben

Csütörtökön reggel nyílt meg az Expo Centerben a XI. Pollack Expo, az eseményen számos előadás mellett a robotprogramozással vagy a drónok világával is megismerkedhetnek az érdeklődők. A megnyitón adták át Pécs műszaki díját is.

hirdetés

Drónok repkednek, robotok mozognak, számos cég mutatkozik be mától holnap délelőttig a pécsi Expo Centerben, csütörtökön reggel megnyílt ugyanis a XI. Pollack Expo. Megnyitójában Kvasznicza Zoltán, a PTE Műszaki és Informatikai Karának dékánhelyettese azt mondta, az eseménysoron a műszaki tudományok legkorszerűbb ágába, például a virtualizációba, a robotprogramozásba vagy éppen a drónkészítés rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők, de emellett számos cég is bemutatkozik, és előadásokat is tartanak.

pollack expo, hl09
A legújabb technikát vonultatják fel

Páva Zsolt, Pécs polgármestere köszöntőjében arra utalt, mindenki látja, hogy a technika milyen elképesztő ütemben fejlődik, s nagyon fontos, hogy ez a változás a mindennapi életünkben is jelen legyen – ebben is segít a mostani rendezvény. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, fontosnak tartja, hogy a műszaki tudományokat egyre inkább respektáljuk. Nem véletlen, hogy Pécs város műszaki elismerését, a Breuer Marcell-díjat is most adják át.

pollack expo, hl04
Páva Zsolt Wéber Árpádnak adta át a város műszaki díját

A magas elismerést idén Wéber Árpád, a Pécsi Építő és Tatarozó Zrt. termelési igazgatója vehette át Páva Zsolt polgármestertől, Őri László alpolgármestertől és Lovász István jegyzőtől. Wéber Árpád 1982 óta dolgozik a pécsi cégnél, művezetőként kezdett, mára pedig a társaság termelési igazgatója. Olyan meghatározó műemléki épületek szakszerű, magas színvonalú felújítása fűződik a nevéhez, mint például a pécsi járásbíróság, a Hittudományi Főiskola, a Csontváry Múzeum.

pollack expo, hl02
Különleges autóverseny is lesz a rendezvényen

A XI. Pollack Expo csütörtökön és péntek délelőtt várja a látogatókat, számos különleges programmal és szakmai előadásokkal. Ahogy láthattuk, repülnek a drónok, mozognak a robotok, de lesz olyan látványos műsor is, mint pénteken 11-kor első Gépész Forma-1-es futam a parkolóban, ahol emberi erővel hajtott csővázas autók mérkőznek meg egymással.