Ebzárlatot rendeltek el Pécsen

Áprilisban ebzárlat lép érvénybe a rókák veszettségi elleni oltásának időszakára. Ebben az időszakban a kutyákat megkötve, pórázon szabad csak sétáltatni közterületeken.

hirdetés

A Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának döntése értelmében a Pécsett tartott kutyákra, macskákra valamint legeltetett állatokra vonatkozóan azonnali végrehajtás mellett ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el a rókák veszettség elleni immunizálásának időszakára, 2016. április 9.-től április 30.-ig.

Áprilisban csak pórázon sétálhatnak az ebek
Áprilisban csak pórázon sétálhatnak az ebek!

Ebben az időszakban az ebeket megkötve, vagy zárva kell tartani és csak pórázon szabad közterületre vinni, valamint a város egész területén tilos bármilyen fajú állat legeltetése is.

Dr. Horváth Endre, a Hatósági Főosztály vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy aki vakcinázott területen elhullott vadon élő vagy háziállatot talál, a tetemet hagyja érintetlenül és haladéktalanul értesítse a legközelebbi állatorvost, helyi önkormányzatot vagy a vadásztársaságot.