Egy csomó minden ingyen lesz a POSZT-on

Jönnek a Beugrósok is

Nemsokára elstartol az idei POSZT és ugyan a színházi találkozó ideje alatt a Zsolnay Kulturális Negyedben – napi 24 órán át – zajló POSZT Fesztivál több mint száz remekbe szabott színházi, könnyűzenei, művészeti programmal várja a közönséget, érdemes azonban egy kicsit elidőzni az ingyenes programoknál is, hiszen ki tudja, hogy kinek mire lesz ideje és pénze a fesztivál alatt.

hirdetés

Közönségtalálkozók (a teljesség igénye nélkül)

Kezdésnek épp elég ütős lesz mondjuk június 9-én 17 órakor a Fesztivál Sétányon rendezett félórás közönségtalálkozó Földes Lászlóval, akit feltehetően mindenki ismer, csak épp Hobóként.

Jönnek a Beugrósok is
Jönnek a Beugrósok is

Június 11-én a közönségtalálkozók sorát folytatják: Kálloy Molnár Péterrel, Kálid Artúrral és Gáspár Andrással 16.45-kor futhatunk össze, 13-én pedig a Beugró című improvizációs műsor színészei jönnek el a sétányra beszélgetni 19.45-kor.

Piros Ildikót megfestik a POSZT-on
Piros Ildikót megfestik a POSZT-on

Az sem lesz utolsó látvány, amint és ahogy a Fesztivál Sétányon június 17-én 16 órakor a Pécsi Tudományegyetem Művészetén karának diákjai készítenek portrékat, installációkat Piros Ildikóról, miközben ő közönségtalálkozót ad.

Koncertek

Ingyenes koncertből is lesz bőven, június 9-én 18.15-kor a Fesztivál Sétányon ott lesz például newJane gitár-ének duója, akik garantáltan megcsinálják a hangulatot jazz-alternatív muzsikájukkal.

A newjane-t kár kihagyni, főleg ingyen
A newjane-t kár kihagyni, főleg ingyen

Ha valakinek a jazz kevés, annak ott lesz viszont a Scage június 10-én 19.40-kor a Bóbita Bábszínház előtti téren, hogy elzúzza kemény nótáikat. Az Eccpecc gyerekzenekar is fellép június 11-én 16 órakor a Bóbita Bábszínház előtt, és elhozzák versmegzenésítéseik mellett a legnépszerűbb gyerekdalok és népdalok átdolgozásait. Interaktív műsor Pécs és a Dél-Dunántúl egyik legszerethetőbb, tehetséges muzsikusokból álló gyerekzenekarától.

Kálloy Molnár Péter zenélni is fog
Kálloy Molnár Péter zenélni is fog

Június 12-én nem akárki zenél fél órát a Fesztivál Sétányon 18.30-kor: Kálloy Molnár Péter akusztikus koncerttel lepi meg a pécsieket! Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a POSZT-on idén minden éjjel a bulié a főszerep, hiszen a pécsi lemezlovas, DJ Albrecht is csatasorba áll június 9-én este 11 órakor.

A gyerekeknek zenél az Eccpecc
A gyerekeknek zenél az EccPecc

A X. „Folk a POSZTON” minifesztivál a Déli Kapu Folklórszövetség tagszervezeteinek közreműködésével jön el találkozóra, és természetesen azok fogják imádni, akik a népzenét kedvelik. A táncos-zenés színpadi és közösségi programjuk ráadásul ebben az évben hangsúlyosan gyermek-, és ifjúsági elemekből építkezik majd.

Művészet

Solaris – feldolgozó foglalkozás címen ingyenes interaktív program indul a fesztiválon, melyen a nézők az Színház és Filmművészeti Egyetem drámainstruktőr szakos hallgatói segítségével kreatív módon, nézői interakciókkal, improvizációkkal dolgozzák fel a diákok által bemutatottakat. Jó tudni, hogy a POSZT alatt az idén 20 éves pécsi Művészeti Kar kiállítása folyamatosan látogatható a Zsolnay Negyed m21-es galériájában.

Ugyancsak díjmentesen látogathatóak a Ginkgo térre települő képzőművészeti vásárok, gasztronómiai teraszok, családi és gyermekprogramok (mint például a 13-án 13 órától megnyíló Teátrumi Mocorgó Játszóház), ifjúsági, utcaszínházi és cirkuszi előadások (június 14-én 16 órakor a gólyalábas Langaléta Garabonciások előadása a sétányon kihagyhatatlan), a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek közvetítései, és a versenyelőadásokhoz tartozó, illetve egyéb szakmai beszélgetések, workshopok.

Az ingyenes programokat itt találja.