Egy kattintással kiderül, hol, hogyan fejlődik Pécs!

Egy új szolgáltatás indult el kedden, amely révén a polgárok is nyomon tudják követni, hol zajlanak, zajlottak Pécsett fejlesztések például a közlekedés, a kultúra, az ipar, az oktatás vagy éppen az egészségügy terén. A Pécsi Eredménytérkép folyamatosan frissül, érdemes gyakran rápillantani.

hirdetés

Az elmúlt években soha nem látott mértékben nyíltak meg Pécs számára az uniós és hazai források, 2009 óta több mint 67 milliárd forint fejlesztési pénz érkezett a városba, ezek jó része kormányzati közvetítéssel és segítséggel került a megyeszékhelyre, közölte kedden Páva Zsolt polgármester. Mától mindenki részletesen megnézheti, hol és milyen beruházások zajlottak, zajlanak: a pecs2020.pecs.hu oldalon térképszerűen, részletesen is bemutatják a fejlesztéseket. Páva Zsolt polgármester elmondta, a programoknál a tájékoztatás kötelező elem, azonban Pécs ezt továbbgondolta.

– Azt szeretnénk, hogy a pécsiek pontosan követni tudják, mire mennek el ezek a milliók, amelyek a kormány partnerségének köszönhetően Pécsre érkeztek és érkeznek ezekben a percekben is. És azt is szeretnénk, ha pontosan látnák, mire költjük a város pénzét is – magyarázta sajtótájékoztatón Páva Zsolt.

A Harman leendő gyártóhelye a kertvárosi Szilva utcában
A Harman pécsi beruházása is a térképen van

Páva Zsolt elmondta, azok a beruházások kerülnek fel a térképre, amelyek már lezajlottak vagy folyamatban vannak, vagy megfelelő előkészítési szakaszba jutottak. A tervek szerint nemcsak a pécsi önkormányzat, hanem az egyetem vagy az egyházak által elkészített fejlesztések is felkerülnek majd, hiszen ezek szintén Pécset gazdagítják. Ha valaki az oldalon böngészik, területre vagy éppen fejlesztési témákra (például egészségügy, iparfejlesztés, közlekedés, oktatás, szociális beruházás vagy turisztika) is rákereshet.

wakeboard, tüskésrét14
Tüskésrétet tovább fejlesztik

Páva Zsolt polgármester elmondta, az eredménytérképen jelenleg több mint 130 beruházás követhető nyomon, ezek összértéke meghaladja a 67 milliárd forintot. Azonban csak ma három újabb fejlesztés került fel, és a bővítés folyamatos lesz, hiszen Pécs fejlődése sem áll le.