Egy miniváros épül Pécs szívében!

Több száz ember találhat otthonra a történelmi belváros szívében egy olyan lakóparkban, ahol portaszolgálat is van; a nagyvárosból egy kisebbe csöppenhetünk bele zöldövezettel, luxusszolgáltatásokkal. De máshol is vadonatúj lakásokkal gazdagodott Pécs – mindegyik elkelt!

hirdetés

A hajdanán a Pécsi Napló és Nyomda patinás épülete, Pilch Andor építész keze munkája újul meg egy épülő lakópark részeként. Váradi Péter, a Centrál Liget értékesítési vezetője elmondta, a Munkácsy utcai ház belvárosi viszonylatban tekintélyes méretű, több társasházból álló rendszer, a terület a Munkácsy, Bercsényi és Tímár utca által határolt Centrál Liget részévé válik.

– Két nagy építési ütemben zajlik a munka. Az első lakók egy hónapon belül birtokba vehetik a lakásokat, már csak a festési, burkolási munkálatok vannak vissza, de a nyugati része csak jövő nyárra készül el a teremgarázzsal együtt – nyilatkozta.

Még készülőben a Centrál Liget a régi Pécsi Napló és Nyomda épülete mellett

A tíz-tizenöt lakásból álló társasházak egy nagy rendszert alkotnak majd egy közös, zárt kerttel, három átjáróval, autóbejárókkal, kamerarendszerrel. Lesz itt wellnessrészleg, központi ingyenes wifi, mosószalon, kávézó, lift a teremgarázsban. Közös költség nélkül.

Egy óriási, nyolcvanlakásos társasház készült el nemrég a Rákóczi úton is. Ez a Ferencesek kertje névre keresztelt komplexum, amit a Váradi Antal utca, a Pátria Hotel parkolója és a Tűzoltóudvar fog közre.

A Ferencesek kertje látványterve a Pátria Hotel parkolója felől, madártávlatból… (forrás: castrum-pecs.hu)

Georgiu Grigorisz, a Castrum-Pécs Kft. ügyvezetője elmondta, óriási volt az érdeklődés, nagyon hamar elkelt az összes lakás a társasházban.

… és a kész épület északi oldala.

Kérdésünkre, miszerint a tulajdonukban álló, Tüzér utcai volt MSZMP-székházzal milyen terveik vannak, azt közölte, egyelőre sem rövidebb, sem hosszabb távra nincsenek döntések, az ingatlan sorsa nincs terítéken a cégnél.