Egyelőre még nem kapta meg az állami támogatást a ZSÖK

A városháza tájékoztatása szerint pár héten belül megkapja a ZSÖK a várt állami támogatást, mindeközben az önkormányzat szeptember 17-ig 161,6 millió forintot utalt át a cégnek – írja a Pécsi Stop.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) állami támogatása augusztusban még nem érkezett meg, ekkor az Emberi Erőforrások Minisztériuma adatokat és kimutatást kért be a ZSÖK-től kiadásaikről és működési költségeikről.

Az állami támogatás ugyan még most sem érkezett meg, viszont pár héten belül lehet már rá számítani – tudta meg a Pécsi Stop az önkormányzattól. Az önkormányzat szeptember 17-ig bezárólag 161 632 642 forintot utalt el a ZSÖK-nek – derül ki cikkükből. Idén az önkormányzat részéről 175,2 millió van támogatásként betervezve a ZSÖK felé, az állami támogatás pedig 1,508 milliárdos összeggel szerepel a költségvetésről szóló rendeletben.

Még a júniusi közgyűlésen beszélt arról Bognár Szilvia alpolgármester, hogy a ZSÖK kapcsán 2016-ban megköttetett 10 éves keretszerződés szerint május elsejéig meg kell kötni az éves támogatásról szóló szerződést. Június végén a 9 szükséges aláírásból 8 már megvolt, az egyetlen hiányzó szignó az Emberi Erőforrások Minisztériumáé volt.

Az alpolgármester akkor azt is elmondta, hogy a korábbi években egy kivétellel (tavaly áprilisban kötötték meg a választások miatt) sosem sikerült május elsejéig megkötni a szerződést.

 

Hirdetés