Egyértelmű NEM a pécsi standoknál

Pécs belvárosának egyik legforgalmasabb pontján, a 6-os főút és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésénél, az Árkád mellett álló, az október 2-i népszavazás standjánál jártunk. Az arra járókkal beszélgettünk a közelgő referendumról. 

hirdetés

Dávid Zsuzsanna, az egyik aktivista szerint azért fontos megszólítani az embereket, mert október elején nem csupán magunkért, de unokáinkért, azok gyerekeiért is felelünk, hiszen ha igent mondunk a betelepítésükre, akkor egészen más kultúrával rendelkező bevándorlók jöhetnek, akik nem is dolgozni jönnének ide.

– Nekünk meg kell őriznünk saját értékeinket, nem szabad hagyni, hogy a migránsok idetelepüljenek – mondta Dávid Zsuzsanna, aki egyértelműen nemmel fog szavazni.

Rövid idő alatt rengetegen töltötték ki a szavazást támogató ívet és vittek el egy-egy tájékoztató szórólapot. Ugyan arcukat és teljes nevüket nem vállalták, elmondták véleményüket a közelgő népszavazásról és a kvótaügyről.

P. Antalné szerint ő már rengeteg mindent átélt az évtizedek során, nem szeretné, hogy sokadszorra is aggódnia kellene már akkor is, ha csak kilép az utcára.

– Nem is tudom elképzelni, mi történne, ha idejönne több ezer migráns – fogalmazott, ezért ő is elmegy szavazni.

14397331_1102997836403574_1046541234_n
H. János személyes felelősségének tartja megvédeni a családját

H. János feleségével együtt írta alá az ívet, két kisgyermek társaságában.

– Mindenképpen elmegyünk, és nemmel szavazunk. Így is számos veszélytől kell megóvnom családomat a mindennapokban, és nagyon nem szeretnék azzal szembesülni, hogy idegen emberek járnak-kelnek az utcákon – mondta. – Ráadásul a migránsok nem reménytelenül vándorló kisgyerekes családok, hanem életerős férfiak olyan márkás ruhákban, amelyeket még én sem engedhetek meg magamnak.