Egyetemi klub lesz a Széchenyi téren

Új egyetemi klub nyílhat hamarosan a belváros szívében – a hallgatói önkormányzat tervei szerint több lesz egy szórakozóhelynél, olyan egységet akarnak, amely akár szakmai programoknak is helyet adhat majd. Egy felmérés is készült, amely szerint van ilyen létesítményre igény.

A Pécsi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata (PTE EHÖK) a közelmúltban készített egy tanulmányt a hallgatók igényeiről. A kérdőívet több mint ezren töltötték ki, javarészt 19-24 éves Pécsen tanuló egyetemisták, de akadt a kitöltők közt gimnazista, már végzett hallgató és városi polgár is. A megkérdezettek több mint 70 százaléka szívesen próbál ki új, megnyíló helyeket, közel 65 százaléknak azonban számít, hogy mennyit költ egy este folyamán, azonban ha belvárosi vendéglátóegységről van szó, ez az ingerküszöb megemelkedik. A Pécs szívébe, a Széchenyi tér keleti oldalára tervezett PTE Burger&Bár éppen ezeknek az igényeknek szeretne megfelelni, közölte lapunkkal a hallgatói önkormányzat. Egy olyan hely kialakítására törekedne az egyetem a hallgatók kezdeményezése alapján, mely jól megközelíthető, megfizethető, és kulturált szórakozási lehetőséget biztosít az egyetemisták számára.

volt contact, széchenyi tér, hl02
A Széchenyi téren nyílhat az új létesítmény

– Egy olyan hallgatói közösségi tér lehet, melyre a megkérdezettek több mint fele szeretne. A jó helyszín és a kedvező árak mellett a bár rengeteg lehetőséget hordoz magában ahhoz, hogy a PTE közösségét erősítse – közölte Takács Gyula, a PTE EHÖK elnöke. – Különböző rendezvényekkel az egyetem a külföldi hallgatók felé nyithat, illetve PTE-s dizájnnal rendelkezve egy összegyetemi érzést teremthet meg – hangsúlyozta a hallgatói önkormányzat elnöke.

10
Látványterv is készült az egyetemi klubról

A PTE Burger&Bár a hallgatói önkormányzat szándékai szerint nem Pécs következő szórakozóhelye szeretne lenni. Finom hamburgerekkel, minőségi italokkal, fiatalos belső térrel egy olyan közeg lehetne, mely a délutáni kávézásnak, az esti buli előtti összejövetelnek, vagy akár kvízesteknek, tudományos-szakmai kerekasztal-beszélgetéseknek egyaránt otthont adhat. A hallgatói önkormányzatnál azt remélik, hogy még az idén megnyílhat a városi és egyetemi polgárok számára az új közösségi tér, amelynek tervezett helyszíne az egykori Cortes Bár a Széchenyi téren.

Fontos, hogy magukénak érezzék Pécset
– A pécsi városvezetés fontosnak tartja, hogy az itt tanuló diákok jól érezzék magukat a városban, mi több, magukénak érezzék Pécset – fogalmazott Őri László alpolgármester. – Az egyetemmel és a hallgatói önkormányzattal is sok közös programot szerveztünk és szervezünk, hiszen egyértelmű, hogy Pécs igazi egyetemváros, meghatározóak a város életében az itt tanuló diákok. A legfontosabb célunk, hogy minél több jól képzett, nyelveket beszélő fiatalnak tudjunk itt Pécsett munkát adni.