Anonim adományt kaptak

Belga, francia, brit filmek is jönnek ismét

A jam.pecsma.hu adott hírt arról, hogy az Apolló Mozi Alapítvány különleges adományt kapott. Az Uránia Mozi kistestvére, a város által felkarolt kulturális intézmény így újabb fejlesztést indít. 

hirdetés

A pénzügyi bajba került mozi új üzemeltetője a Facebook-oldalán számolt be a különleges hírről. Mint írták, “döbbenten állunk a számlaegyenlegünk előtt! Az Apolló Mozi Alapítvány a mai napon kerek EGYMILLIÓ FORINT adományt kapott anonim forrásból, szabad felhasználásra!”

Az összeget  az alapítvány kuratóriumának döntése értelmében a pénztár infrastruktúrájának fejlesztésére szánják. Ám nem csupán ez az egyetlen önzetlen felajánlás, hiszen a jegykiadó/rendelő program frissítésének szoftveres részét a Webstar Csoport társadalmi felelősségvállalásának köszönhetően szintén támogatásként kapják.,

Az Apolló Mozi a tervek szerint októberben nyit, a  város azt szeretné, ha a jövőben az ifjúság mozgókép-kultúrára való nevelését, valamint közösségi platformjaival, klub-jellegű rendezvényeivel a fiatalok kritikai gondolkodásra és diskurzusra ösztönzését is vállalná.

Varga Gabriella, az Apolló Mozi régi-új vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy  a pécsiek változatlan tematikával találkozhatnak, azaz nívós, sok esetben filmfesztiválokon díjakat elnyert európai filmeket vetítenek a továbbiakban is.