Együttműködést kötött az Emirates légitársaság és a pécsi egyetem

Együttműködési megállapodást kötött kedden az Emirates Magyarországi Fióktelepe és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a felsőoktatási intézmény Rektori Tanácstermében. A megállapodás értelmében Magyarország első egyetemének munkatársai, hallgatói, valamint az ő hozzátartozóik jelentős kedvezményekben részesülhetnek, amennyiben az Emirates légitársaság szolgáltatásait veszik igénybe.

Az Emirates az Egyesült Arab Emírségekben található Dubaj hivatalos nemzetközi légitársasága, amely mintegy 3.400 járatot indít hetente központi, nemzetközi repülőteréről több mint 74 ország 160 városába.

A légitársaság honlapjának adatai szerint eddig több mint 59 millió utast szállítottak, 270 repülőgépből álló flottájukkal.

Az együttműködést kedden írta alá Miseta Attila, a PTE rektora és Horváth Gábor, az Emirates Magyarországi Fióktelepének ügyvezetője. Ennek értelmében a légitársaság 10 százalék kedvezményt biztosít a pécsi egyetem munkatársainak és hallgatóinak, valamint az ő hozzátartozóiknak a „Saver”, „Flex” és a „Flex Plus” viteldíjú, Budapestről induló repülőjegyek alapdíjából, és 50 százalék kedvezményt adnak a módosítási díjakból.

A pécsi egyetem rektora, Miseta Attila és az Emirates Magyarországi Fióktelepének vezetője, Horváth Gábor

Az eseményen ünnepélyes keretek között adták át az oklevelet az első egyetemi polgárnak, Pap Anita patológus szakorvosnak, aki igénybe vette a légitársaság kedvezményét.

Pap Anita patológus vette először igénybe a kedvezményt