Eladó a patinás Pezsgőház

Árulják Magyarország legnagyobb múlttal rendelkező pezsgőgyárát, a pécsi Pezsgőházat. Az étteremmel és palackozó üzemmel rendelkező ingatlant több éve hirdetik, mára 950 millió forintért bárki megveheti. A svéd-magyar borkereskedő azért válna meg az üzemtől, mert a kamionok nehezen tudják megközelíteni azt, valamint telephelyét Zala megyében fejlesztené tovább.

Járt benne I. Ferenc József és Frigyes főherceg, de számtalan házasságot is kötöttek a pécsi Pezsgőházban. Most a tulajdonos tizennyolc év után döntött úgy, hogy megválik az épülettömbtől. Az ingatlan összesen 4500 négyzetméter, amihez egy felújított, exkluzív étterem, az ország legidősebb pezsgőgyára, lakosztály vendégszobákkal és ötszintes pincerendszer tartozik.

– Az épület kifogástalan állapotban van, a palackozó üzemünket azonban nehezen tudják megközelíteni a kamionok – vázolja a helyzetet az egyik cégtulajdonos, Stefán Császár.

Majd’ egymilliárdot kérnek érte

A svéd-magyar borkereskedő folyamatosan fejlesztette és bővítette az épületet. Mára azonban nehézkessé vált a közlekedés, a kamionoknak ugyanis külön engedély kell arra, hogy a belvárosban található üzemhez eljussanak. Ezért döntöttek úgy, hogy a telephelyet áthelyezik a Zala megyei Nagyradára.

– Nagyradán 100 hektáron foglalkozunk szőlőtermesztéssel. Itt dolgozzuk fel a pezsgőt, és az alapanyagot szállítottuk le Pécsre, ahol a pincerendszerben hagytuk pihenni, majd palackoztuk. A gazdaságosság miatt azonban úgy döntöttünk, hogy ezt a folyamatot Nagyradán szeretnénk folytatni.

A Pezsgőház iránt már érdeklődtek – teszi hozzá az ingatlant értékesítő szakember, Speidl Ferenc -, főként magyar befektetők.

– Az ingatlant másfél éve hirdetjük, nemzetközi és hazai piacon is. Egy ekkora értékű épület két-három év alatt szokott elkelni, úgyhogy még időben vagyunk.

Azt, hogy veszít-e majd az árából, még nem lehet tudni. De Speidl Ferenc hangsúlyozta: a pezsgőgyár üzemképes, étterme is kifogástalan. Ez mind értéknövelő lehet.

Azt, hogy mi lesz a 154 éves épület sorsa, ugyancsak nem tudni. De a következő tulajdonos akár bor- és pezsgőmúzeumot vagy éppen szállodát is tervezhet Pécs egyik kedvelt helyére, a Szent István térre.

[frame] A pécsi Pezsgőház pincéjében 800 ezer liter üvegcsempés betonhordó és 68 ezer liter kapacitású fémtartály található. A gépsor 4500 üveget képes óránként palackozni. Pécsett évente 150 ezer pezsgőt palackoztak a Pezsgőházban. Az exkluzív italt Franciaországba, Svédországba és Amerikába szállították. [/frame]

Hirdetés

8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ezt a cikketeket is ellopta a bamba.hu! Csak szólok, mert ez már a sokadik, sokadik eset és igen pofátlan. Hajrá PécsMa!

  2. Pécs városának gyönyörű tükre!Az épület állaga hűen tükrözi Pécsét!Össze kéne vonni a Magasházzal!Hátha együtt elkelne…..Új országot alkottak Pécsett 2010 óta!A neve:LOPFÖLD!Talán az eladó,tulajdonos sokkal jobban érzi magát Svédnek mint magyarnak.

  3. Esetleg lehetne írni egy képekkel szépen illusztrált cikket arról , hogy mi lesz a gyárban dolgozó emberekkel ! Talán beköltözhetnének a szomszéd épületbe a hajléktalanok közé !!!!!!

  4. A baj az, hogy az épülettel együtt a dolgozòkat és több család sorsát is árulják! (elárulják)
    Persze ez a mi szép kis országunkban nem számít!

  5. kutyának nem kell. az is csoda volt, hogy megmarad. a város miért nem küzd azért, hogy itt tartsa?

Comments are closed.