Elbontják P. László rejtekhelyét

Már csak illetéktelenek, azaz önkényes lakásfoglalók élnek abban a végletekig lepusztult, romos ingatlanban, amelyben egy évvel ezelőtt Bándy Kata beismerő vallomást tett gyilkosa élt és rejtőzött el szörnyű tette után. A város saját cégének adja el az ingatlant. A Pécs Holding lebontja azt, majd értékesíti a telket.

hirdetés

Az utóbbi évtizedekben egyre inkább az enyészeté váló pécsi bérház utolsó hónapjait éli ezekben a napokban, ugyanis a város – hacsak a magyar állam nem él elővásárlási jogával, de erre igencsak kicsi az esély – saját társaságának, a Pécs Holding Zrt.-nek adja el valamivel több mint hétmillió forintért.

Az ügylet előzménye, hogy a városvezetés már tavaly eldöntötte: a részben jogosan ott élő bérlők és az önkényes lakásfoglalók kilakoltatása után el kívánják bontatni a romos, az utcaképet egyébként is rontó épületet. Miután azonban a házban jogosan élőknek találtak új otthont, egy magáncég és a Pécs Holding is megkereste az önkormányzatot. A társaságok jelezték: lakottan is megvennék az épületet, majd 12 hónapon belül gondoskodnának a kilakoltatásokról és a bontásról.

Most már biztosan eltüntetik az épületet

– A város a napokban saját cégének szavazott bizalmat, hiszen így látott nagyobb garanciát arra, hogy megtörténik a kilakoltatás és a bontás. Emellett a telek is városi kézben marad, így nem okozunk a ház magánkézbe adásával együtt vagyonveszteséget az önkormányzatnak – mondja Moór Eszter, a népjóléti bizottság elnöke.

– A Pécs Holdingtól érkező forrást „felcímkézik”, a pénzt a jövőben a város tisztán lakásgazdálkodásra fordítják – tette hozzá. Mindez azt jelenti, hogy bérlakások felújítására, lakbértámogatásra költheti csak el a pénzt a város.

Szerettük volna megszólaltatni Barna Bélát, a Pécs Holding vezérigazgatóját a témában, de nyári szabadsága miatt nem sikerült elérnünk.

Úgy tudjuk viszont, hogy a társaság nem várna hónapokig: lehetőség szerint minél előbb gondoskodna a bontásról, értékesítené a bontott anyagokat, később pedig hasznosítaná az így letisztított telket. A vállalat, ha komoly és jó áron vásárolni kívánó befektetőt talál, el is adhatja a telket.

 • nyomorult pécsi

  Még egy gondolat.
  Barna Béla, Holding, nem tényező.
  Egyes egyedül Dr. Varga Pál Józsefné dönt, illetve Moór Eszter. A Holding “csupán” kezeli ezen ingatlanokat, de élet és halál urai a két fent említett “hölgy”. A Moór Eszter előtt Nyögéri Lajos volt ezen poszt birtokosa, és talán még van is valami hatalma, hisz az MSZP iroda egyik munkatársa “csont nélkül” elcserélte tavaly a lakását Meszesről. Nyilván vannak érdekek, amelyek a két oldalt egyben tartják, de ne a Holding vezérigazgatóját interjúztassák ezzel kapcsolatban. Szerintem azt sem tudja, merre hány méter…

 • nyomorult pécsi

  Nem megoldják a problémát, átteszik máshova. Például Meszesre.
  Gyilkolják itt a becsületes embereket, Dr. Varga Pál Józsefnét, és Moór Esztert ez nem érdekli. Nekik van szép summás fizetésük, hatalmuk, otthonuk. Így kényelmesen áttiporhatnak becsületes pécsi embereken. Olyanokat aláznak porrá, akik önkormányzati tulajdonokat megóvtak, és dolgoznak, és fizetnek, mint a katonatiszt.
  Szép. Én azt mondom, akinek nem rokona, legalább annyit tegyen ezért a városért, hogy Moór Eszter neve mellé nem tesz egyetlen X-et sem jövőre!!!!!

  Engem ők már meggyilkoltak, most már várom, hogy az általuk mindenben támogatott réteg egyik “csodája” megfojtson. Esküszöm, kegyesebb halál lenne még az is, mint amit Dr. Varga Pál Józsefné szabott rám. Vigye haza a Magtár utcai sleppet!
  Ja, nincs ideje rá. Mert szabadidejében is becsületes embereket tesz tönkre, no meg a Varga Pál Viktóriának keres munkát az önkormányzatnál a közmunkánál, jó vaskos kormánytisztviselői bérért. Jogos, hogy valaki a gyerekét támogatja. De. A munkaadóját károsítja nap, mint nap? No, az nem jogos. Igaz, hű csatlósának a Nagy Lajos Király útján kiutalt lakást pik-pakk. Miért nem Meszesen? Ja, mert ezt magtárosoknak tartogatja. Pusztuljon az összes becsületes bányász-származék, ugye?
  Én remélem, kívánom, hogy mindketten kapják vissza azt, amit becsületes pécsieknek adtak. Csúnya lesz….

 • 3333

  Ne hozzatok öket a Lánc utcában mert ott is kezdenek telepiteni .Idióta Pécsi Holding

 • azta

  Már nem hisszük el! Igaza van Döglégynek! Lehet 2 havonta újabb cikkeket írni róla!

 • Döglégy

  Lebontják. Ez mondják a magasházról is 20 éve, mégis áll mint a cövek. A Magtár utcában is ugyanaz lesz, mint minden mással kapcsolatban Pécsen: évekig megy az ígérgetés, aztán szépen elfelejtjük a történetet.