Elefántok a belvárosban

Artisták, tevék, lovak és afrikai elefántok. Igazi cirkuszi poronddá változott a pécsi Széchenyi tér szombat délelőtt. A közönség tátott szájjal figyelt, volt, aki kifejezetten ezért érkezett a térre kamerával és fényképezőgéppel felszerelkezve. 

hirdetés

Így várták a pécsiek a Magyar Nemzeti Cirkusz artistáit és a fellépő állatokat. A gyerekek feszülten figyeltek, a szülők pedig megállás nélkül csattogtatták a fényképezőgépeket.

cirkusz

cirkusz

cirkusz

A Magyar Nemzeti Cirkusz a POSzT OFF-programjaihoz  csatlakozva érkezett a pécsi belvárosba. A MACIVA fennállásának 60. évfordulóján a magyar cirkuszművészet előtt tisztelegtek. A felvonulással egy 19. századi amerikai hagyományt szeretettek volna feléleszteni, miszerint ha egy cirkusz a városba érkezik, akkor az artisták és az állatok díszbe öltözve felvonulnak a városban.

cirkusz

A világhírű német Caselly család ifjú, 17 éves artistája különféle gyakorlatokat mutatott be a tér közepén, többek között kézen állt az idomított afrikai elefántok hátán. De ott volt a Szaúd-Arábiából hazatérő Sárközi zsonglőrtrió, és a budapesti Artistaiskola új tehetségei.

A gyerekek rajongtak az elefántokért és a tevékért, de a zsiráfot egy kicsit hiányolták. Graeser József, a cirkusz szakmai vezetője azonban elmondta, hogy Zambezie, a zsiráf egyelőre azért nem jöhetett velük, mert tavasszal került a cirkuszhoz és kell még neki egy kis idő, hogy beleszokjon új környezetébe.

Egy kis ízelítő a cirkusz parádéból! 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=fe4XnVg7sKM&feature=youtu.be” width=”670″]

 cirkusz

A téren több ezer ember verődött össze, volt, akit meglepetésként ért a cirkusz érkezése, de voltak, akik kifejezetten ezért jöttek ki 11 óra tájban.

cirkusz

cirkusz

Magyar Nemzeti Cirkusz szervezett már hasonló parádét. Tavaly a budapesti Hősök terét járták körbe ugyan így, Ősszel pedig Kelet-Magyarországra utaznak majd.

cirkusz

cirkusz

c irkusz