Elegük van a dugókból

Elegük van a Kertvárosban élőknek abból, hogy a Keszüi útról és a Melinda utcából alig lehet kihajtani a Nagy Imre útra. Összesen közel hatszáz aláírást gyűjtöttek össze, hogy a város körforgalom megépítésével enyhítsen a nehézségen. Az alpolgármester azt mondta, a város korábban már folytatott tárgyalásokat az ügyben, s van remény a beruházás megindulására.

hirdetés

– Tessék csak megnézni, ez az autós itt áll a kereszteződésben legalább három perce, de hamarosan jön egy 3-as busz is a Keszüi útról; az sem fog kihajtani egyhamar, abban bízhat, hogy a Nagy Imre úton haladók lemondanak elsőbbségi jogukról – mutatott szerdán reggel a forgalmas Nagy Imre út-Keszüi út találkozásánál lévő kereszteződésre Fodor Ibolya.

A Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért nevű civil szervezet elnöke többedmagával pár nap alatt 590 aláírást gyűjtött be a környékbeliektől azért, hogy a helyszínen körforgalom épülhessen. Mint mondta, úgy látják ez az egyetlen megoldás, hogy folyamatossá válhasson itt a forgalom, egy lámpás kereszteződés kialakítása csak félmegoldás lenne.

Csizi: a beruházóval tárgyalnak az átalakításokról

Valóban, aki járt már erre a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején, több száz méteres kocsisorokkal találkozhatott, balesetveszélyes szituációknak lehetett szemlélője, jó pár percig mérgelődhetett, főleg, ha az alsóbbrendű utakról akart a Nagy Imrére kanyarodni.

– A környéken éltem fiatalabb koromban, s már akkor gondot jelentett a közlekedés ezen a szakaszon. Azóta a motorizáció fejlődésével csak romlott a helyzet, amit az önkormányzat is érzékelt, ezért lépéseket is tett az ügy érdekében – mondta Csizi Péter alpolgármester, miután átvette a szignókat tartalmazó íveket szerdán reggel a csomópontnál.

Balra nagy ívben kis forgalom esetén is nehéz rákanyarodni a Nagy Imre útra…

Elmondta: a terület szomszédságában lévő egykori kiserdő telkét még a Tasnádi Péter vezette testület adta el a stratégiai ingatlancsomag részeként többek között az Áper-laktanyával és a Munkácsy utcai rendelővel, a Magasházzal együtt 2008-ban a spanyol Grupo Miltonnak. Azóta a telket birtokló projektcég a fővárosi Wing Zrt. birtokába került, majd a minap a szintén pesti Leszámítolóház Zrt. vette meg.

– Az önkormányzat tudomása szerint mindegyik tulajdonos nagyobb kereskedelmi egység építését tervezte ide, ezért a város folyamatos tárgyalásban állt a terület aktuális gazdájával. Arra törekszünk, hogy a telek jelenlegi gazdája leendő beruházásával együtt megépítse a körforgalmat is. Erre jó remény van, így akár már a nyáron megépülhet az új csomópont – mondta az alpolgármester.

Az ügyben kerestük a terület tulajdonosát, a Leszámítolóház Zrt.-t is, ám annak vezérigazgatóját, Huray Szabolcsot cikkünk elkészültéig nem sikerült elérnünk. Azt szerettük volna megkérdezni tőle, hogy az általa vezetett cég valóban megépíti-e a körforgalmat, s mikor kezd hozzá a beruházáshoz, valamint milyen épületet terveznek a régi kiserdő területére.

[frame]

Több fa lett Kertvárosban

A terület korábbi tulajdonosa, az El Bosque Kft. vágta ki a területről a fákat még 2011-ben, mert előszerződése volt arra, hogy a telken egy áruházlánc épül majd. A másik fél – úgy tudjuk, a CBA-üzletlánc – elállt az ügylettől, s inkább a plázába költözött. A fákat viszont pótolta a tulajdonos a Melinda utca környékén, s Kertváros más pontjain, egyben felszámolta a korábbi kiserdőben az illegális szemétlerakót is.

[/frame]